HARDE TAK: Julian Ryerson og de norske U21-gutta fikk hard behandling av Israel i Drammen i kveld. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HARDE TAK: Julian Ryerson og de norske U21-gutta fikk hard behandling av Israel i Drammen i kveld. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Norge U21 - Israel U21

Advarte dommeren. U21-gutta i harnisk etter israelsk angrep: - Det er bevisst og soleklart rødt kort

De norske U21-spillerne advarte dommeren mot brutale israelske angrep. Likevel fulgte ikke dommer Thoroddur Hjaltalin med da Julian Ryerson ble lagt i bakken på brutalt vis og Kristoffer Ajer ropte i fortvilelse.

DRAMMEN (Dagbladet): Om ikke vondt ble til verre, så ble det i hvert fall ikke noe bedre for norsk fotball da det lovende U21-landslaget skuffet hjemme mot Israel i kveld.

Aller vondest var det for Viking-juvelen Julian Ryerson, i hvert fall rent fysisk. Fem minutter før pause kom nemlig angrepet som skapte harnisk i den norske leiren.

De norske gutta hadde allerede fått erfart flere skitne israelske triks og albuer da det smalt brutalt i situasjonen hvor Martin Ødegaard gjorde seg klar til å ta et hjørnespark.

- Det var bevisst

Ryerson falt umiddelbart i bakken og vred seg i smerter. Kristoffer Ajer ropte høyt og fortvilet mens han viftet med armene for å få dommerne til å reagere på hendelsen.

ALBUE: Julian Ryerson ble lagt brutalt i bakken mot Israel etter en stygg albue. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
ALBUE: Julian Ryerson ble lagt brutalt i bakken mot Israel etter en stygg albue. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

- Det var knuffing foran keeper. Så svarer plutselig en av dem med å plante albuen i meg, forteller Ryerson til Dagbladet.

- Var det et bevisst angrep mot deg?

- Ja, det var bevisst. Det så jeg med en gang. Han kunne like godt ha truffet meg i ansiktet.

- Hvordan reagerer du på dette?

- Jeg gjorde ikke så mye der og da, fordi jeg hadde vondt. Men det er ikke bra. Det er nok rødt kort. Han gjorde det med vilje. Det er soleklart, mener Viking-spilleren.

- Soleklart rødt kort

Ajer er helt enig i det. Celtic-stopperen tok Ødegaard i forsvar mot aggressive Kosovo i juni. I dag forsøkte han å ta ansvar igjen, uten at dommeren lyttet denne gang.

- Hvis dommeren ser den stygge albuen, er det direkte rødt kort. Den er soleklar. Det er en albue før der også, hvor vi skriker mot dommeren. Så kommer det en ny albue mot Ryerson. Han som gjorde det, skulle selvfølgelig vært utvist, sier Ajer til Dagbladet.

FRUSTRERT: Det ble ingen stor dag på jobben for Martin Ødegaard og U21-landslaget. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FRUSTRERT: Det ble ingen stor dag på jobben for Martin Ødegaard og U21-landslaget. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Jeg prøver å få fokus på linjemannen til situasjonen, men de ser det ikke og dømmer da ikke på det. Jeg prøvde å skrike og be dem følge med, men det skjedde ikke. Hadde dommeren sett situasjonen, hadde det vært rødt kort, mener Celtic-spilleren.

Advarte dommeren

De norske U21-gutta forsøkte å gjøre dommer Thoroddur Hjaltalin oppmerksom på den stygge albuen. Islendingen fikk klar beskjed allerede før den uheldige situasjonen oppsto.

- Vi advarte dommeren i forkant av hjørnesparket og ba han følge med, fordi det hadde vært mye knuffing. Det var en albue rett før jeg fikk denne albuen rett i ribbeinet, forteller Ryerson.

Israels U21-gutter kom til Drammen med et mål om å forsvare seg til ett poeng. Det klarte de.

- Det er frustrerende at vi ikke får til mer enn vi gjør, sier Martin Ødegaard til Dagbladet.

- Vi får ikke nok tempo i angrepsspillet og mangler gjennombruddshissighet. Vi har noen angrep hvor vi får det virkelig gjennombruddet. Da blir det farlig med en gang, men det skjer ikke ofte nok, konkluderer 18-åringen, som bekreftet at han har folenget kontrakten med Real Madrid.

- Det er en myte

Også Ajer var skuffet etter kampen.

- Vi er selvfølgelig ikke fornøyde med ett poeng på tre kamper. Vi har fortsatt ambisjoner om å gå videre. Da må vi vinne de neste kampene, også mot Tyskland. Det er mulig om vi er på vårt beste. Vi må ta ni poeng på de tre neste kampene, sier stopperkjempen.

De norske U21-gutta er ikke enig i stempelet de har fått og kritikken om at de har for lite muskler.

- Jeg kan bare snakke for meg selv, og jeg tviler på at det er så mange som er så mye tøffere enn det jeg er. Jeg tror det er en myte at vi norske spillere er så snille. Jeg mener vi trår til like mye i duellene som de andre, sier Ryerson.

- Kan dere reise dere og slå Tyskland U21 i oktober?

- Vi kan slå Tyskland. Selvfølgelig kan vi det, mener han.