Advarte Johaug. Slik svarer hun

Therese Johaug ble advart av tidligere landslagssjef for Sverige Rikard Grip etter at hun løp 10 000-meter i NM og vant. Nå har hun svart på tiltale.

VANT: For noen dager siden vant Therese Johaug 10 000-meteren i NM i friidrett.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VANT: For noen dager siden vant Therese Johaug 10 000-meteren i NM i friidrett. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Therese Johaug viste sin enorme fysikk da hun vant 10 000 meter løping i NM for ei stund tilbake. Siden den gang har mange latt seg imponere av nivået hennes, og så vidt Dagbladet vet, leker hun med tanken om å løpe under EM i Paris neste sommer.

- Det hadde vært morsomt å prøve seg på det. Men skal man stille, så må man forberede seg litt mer enn man har gjort til nå. Vi skal aldri si aldri, sa Johaug til NRK etter bragden.

Etter dette var tidligere landslagssjef for Sverige Rikard Grip ute og advarte Johaug.

- Det kan være risikabelt for henne å løpe på bane. Det kommer til å koste mye mer enn det smaker å gjøre en satsing mot EM, sa Grip til SVT nylig.

Under et pressetreff i Torsby i Sverige svarte hun på tiltale. Hun hevder at det ikke blir noe problem.

- Nei, det er ingen fare med det. Jeg skal gå «all in» på langrenn i vinter. Jeg meldte meg på bare fordi jeg ønsket en god treningsøkt, og derfor prøvde jeg å få en så god tid som mulig, sier Johaug til svenske Expressen.

Hun sier videre at hun ikke hadde noen spesiell oppladning rettet mot NM-løpet, men at hun dagen før hadde en langtur på tre timer, i tillegg til at hun hadde hurtighetstrening.

Hun hadde også en treningsøkt på rulleski på morgenen samme dagen som hun løp 10 000-meteren. Likevel hadde hun altså ingen problemer med å ta seieren.

- Jeg så på det som en god treningsøkt, som sagt, og jeg har ikke løpt noe på bane etter det, opplyser Johaug.

Johaug konstaterer med at Grip sine ord ikke påvirker henne nevneverdig.

- Nei, han trenger ikke å være bekymret for meg, sier hun.

Da hun vant fikk hun stor oppmerksomhet, og i ettertid har det blitt avslørt at flere utøvere trakk seg på grunn av at de så at Johaug skulle stille fra start. Grunnen skal være frykten for kritikk etter å ha eventuelt blitt slått av Johaug. Hun var storfavoritt og innfridde.

- Jeg tror det var flere som kjente på at det blir bråk om Johaug kommer og tar gullet. Det vet jeg mange kjente på. Om det er grunnen til at mange meldte seg av, er vanskelig å si, sier Runa Skrove Falch til NRK.