Advocaat forsvarte byttet sitt

Nederlands landslagssjef Dick Advocaat forsvarte sitt kontroversielle bytte etter at 2-0 ble til 2-3 mot Tsjekkia.

Venstrevingen Arjen Robben, som var strålende den tiden han spilte, ble byttet ut en halvtime før slutt og erstattet med den defensive midtbanespilleren Paul Bosvelt.

- Jeg byttet ut Robben fordi jeg ville ha bedre grep om midtbanen. Tomas Galasek fikk for mye rom. Nå snakker alle om byttet som gikk feil, men ingen snakker om alle sjansene vi misbrukte, sa Advocaat.

- Selv uten Robben skapte vi fire-fem gode sjanser. Men byttet er mitt ansvar. Nå må vi slå Latvia og håpe at tsjekkerne gjør sin plikt mot Tyskland.

Unggutten Robben herjet med tsjekkerne og hadde målgivende pasning til begge Nederlands mål da laget tok en 2-0-ledelse i de første 20 minuttene. Først slo han et frispark til Wilfred Bouma som nikket inn 1-0, så brøt han gjennom på kanten og fant Ruud van Nistelrooy alene foran mål.

Robben spilte også fram til Edgar Davids' stolpeskudd rett før pause og var involvert i flere store sjanser.

- Robben har vært ute med skade i tre måneder, og vi regnet ikke med at han ville holde så mye lenger, fortsatte Advocaat, men Robben selv følte seg ikke sliten.

- Det var skuffende å bli byttet ut, for jeg følte meg i fint slag. Men det er trenerens avgjørelse, og man må godta det, sa han.

Det sto 2-1 til Nederland da Robben ble byttet ut, men den siste halvtimen var Tsjekkia klart best og skapte en rekke kjempesjanser i tillegg til de to målene som avgjorde kampen og skjøv Nederland ut på kanten av stupet.

Advocaat har fått tøff kritikk i hjemlandet før EM, og kritikken avtar garantert ikke etter lørdagens kamp, selv om laget bidro til en EM-kamp som vil bli husket lenge av alle som så den.

(NTB)

STÅR VED BYTTET: Nederlands trender Dick Advocaat.