GA SEG: Dick Advocaat var bare trener for de belgiske spillerne i et halvt år. Her med Romelu Lukaku, Anderlecht-spiss. Foto: EPA/ERIC LALMAND
GA SEG: Dick Advocaat var bare trener for de belgiske spillerne i et halvt år. Her med Romelu Lukaku, Anderlecht-spiss. Foto: EPA/ERIC LALMANDVis mer

Advocaat i Russland-samtaler

Trakk seg som Belgia-trener.

|||

Dick Advocaat bekrefter nå at han har hatt samtaler med russerne om å overta landslagstrenerjobben i fotball etter Guus Hiddink.

Allerede dagen etter at Det belgiske fotballforbundet offentliggjorde at Dick Advocaat hadde trukket seg som belgisk landslagstrener, gikk treneren selv ut og fortalte om samtalene med russerne.

- Foreløpig vil det ikke være riktig av meg å gi ytterligere kommentarer til samtalene med russerne før vi har alle brikker på plass i en eventuell kontrakt, men jeg må få si at den interessen de har vist overfor meg er smigrende, sier Dick Advocaat i en kommentar.

62-åringen tok over det belgiske fotballandslaget i oktober i fjor for å føre laget gjennom EM-kvalifiseringen før mesterskapet i 2012, men han har altså allerede trukket seg etter bare seks måneder.

Nå kommer belgierne til å søke juridisk hjelp for å finne ut hva de kan gjøre videre, mens Advocaat snakker med russerne.

Han var trener i Zenit St. Petersburg og førte laget til UEFA-cuptriumf i 2008. Det er også klart at han har vært koblet til den russiske landslagstrenerjobben helt siden februar, da det ble klart at Hiddink kom til å trekke seg.

(NTB-Reuters)