NY RUSSLAND-TRENER: Dick Advocaat tar over etter sin landsmann Guus Hiddink som trener for Russlands landslag.Foto: EPA/KOEN VAN WEEL
NY RUSSLAND-TRENER: Dick Advocaat tar over etter sin landsmann Guus Hiddink som trener for Russlands landslag.Foto: EPA/KOEN VAN WEELVis mer

Advocaat ny Russland-trener

Det russiske fotballforbundet har ansatt en ny nederlender som landslagssjef. Dick Advocaat tar over skuta.

|||Det russiske fotballforbundet har ansatt en ny nederlender som landslagssjef. Dick Advocaat tar over skuta.


Landsmannen Guus Hiddink ble nasjonalhelt i Russland for det gode EM-sluttspillet i 2008, men maktet ikke å ta den mektige bjørnen til VM-sluttspillet i sommer.

Advocaats første oppgave blir kvalifiseringen til EM i 2012-

- Dick Advocaat er fantastisk, først og fremst fordi han jobber hardt. Og for det andre kjenner han russisk fotball godt. Han kjenner hver spiller, selv detaljene, og vi trenger ikke forklare ham noe, sier fotballpresident Sergej Fursenko.

Advocaat ledet Zenit St. Petersburg i fire år, blant annet til UEFA-cuptriumf. Godt hjulpet av olje- og gasspenger omgjorde han klubben til en seiersmaskin.

Blant annet Andrej Arsjavin fikk sitt gjennombrudd under ham. Den lille trollmannen er nå den kanskje viktigste spilleren i det russiske laget, som skuffet stort da det røk ut av omspillet om en plass i VM.


(NTB)