Advocaat roste Norge opp i skyene

Og fant tid til å skjelle ut noen sørkoreanske journalister.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Dick Advocaat kjenner åpenbart presset fra sørkoreanerne en drøy uke før VM-ballen begynner å trille i Tyskland. Etter en stusslig forestilling mot Norge på Ullevaal måtte nederlenderen svare for hvorfor VM-nasjonen så så fryktelig svake ut.

- Vi spilte mot et internasjonalt berømt lag, og derfor skal vi være fornøyde med resultatet her. Dere mener vi bør vinne 5 og 6-0 hver gang. Den viktigste kampen for oss i oppkjøringa er mot Ghana på søndag. Da stiller vi med fullt lag, og skjønner du ikke det er ikke det mitt problem. Det er ditt, var svaret Advocaat serverte da han ble spurt om manglende gnist, og om hvorfor han sparte halve startelleveren mot Norge.

- Vi stilte ikke med vårt beste mannskap, og det kunne alle se. Jeg er glad for dette resultatet, for jeg vet av erfaring som nederlandsk trener at det er veldig vanskelig å spille her. Vi tapte de fleste gangene jeg var her med Nederland, fortalte Advocaat.

Og heller ikke Åge Hareide var spesielt fornøyd med at nederlenderen valgte å hvile de største kanonene for de drøye 15 000 som møtte opp på Ullevaal i kveld.

- Hadde Sør-Korea kommet med det beste laget hadde kampen blitt bedre, sier den norske landslagssjefen om den saken.

IKKE SÅ VELDIG LYSTIG: Men om Dick Advocaat var misfornøyd med de hjemlige journalistene, var en mer fornøyd med 0-0 mot den berømte internasjonale motstanderen Norge på Ullevaal. Foto: Scanpix
IKKE SÅ VELDIG LYSTIG: Men om Dick Advocaat var misfornøyd med de hjemlige journalistene, var en mer fornøyd med 0-0 mot den berømte internasjonale motstanderen Norge på Ullevaal. Foto: Scanpix Vis mer