<strong>SÅPEOPERA:</strong> Advokaten Leicester Stovell mener han er LeBron James' biologiske far. Nå saksøker han LeBron og moren Gloria for store millionbeløp for svindel og svindel og feilaktig fremstilling. Foto: Amy Sancetta, AP/Scanpix
SÅPEOPERA: Advokaten Leicester Stovell mener han er LeBron James' biologiske far. Nå saksøker han LeBron og moren Gloria for store millionbeløp for svindel og svindel og feilaktig fremstilling. Foto: Amy Sancetta, AP/Scanpix Vis mer

Advokat hevder han er LeBron James' biologske far

Saksøker både NBA-superstjernen og moren for 25 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||
(Dagbladet): I natt er det planlagt at NBA-profilen LeBron James kunngjør på direktesendt TV hvilket lag han skal spille for den kommende sesongen.

Midt oppe i dette sirkuset sprakk i går nyheten om et søksmål fra en Washington-basert advokat som hevder han er LeBrons biologiske far.

23. juli i år saksøkte Leicester Stovell både James og moren Gloria. I søksmålet skriver han ifølge CNN at han mener det i lang tid har pågått et komplott for å dekke over hvem som er LeBrons egentlig far, «og at det er sannsynlig at faren det dreier seg om er meg».

Kjendisnettstedet TMZ.com var først ute med å fortelle om søksmålet i går.

Ifølge nettsiden hevder 55 år gamle Stovell at han møtte LeBrons mor Gloria James på en bar i Washington i 1984. Hun var da 15 år, han var 29.

Alenemor Han hevder at de hadde ubeskyttet sex én gang. Siden dro hun tilbake til hjembyen Ohio, men dukket flere måneder seinere opp og fortalte at hun var gravid - uten å spesifisere hvem som var faren.

Den offisielle versjonen fra James-familien, er at faren heter Anthony McClelland, en tidligere straffedømt mann som stakk fra unge Gloria og etterlot henne alene med barnet.

Ifølge søksmålet kontaktet Stovell moren i 2007, da han fattet mistanke om at han var den egentlige faren, blant annet fordi han mener de er slående like av utseende og kroppsbygning.

- James og jeg er nesten - om ikke nøyaktig - like høye, har samme hudfarge og veldig lik, atletisk kroppstype, skriver han ifølge TMZ.

Negativ farskapstest Stovell hevder at Gloria James var truende mot ham på telefonen, men at han noen dager seinere ble kontaktet av LeBrons advokat som sa at basketstjerna var villig til å ta en farskapstest.

Resultatet var negativt, men Leicester Stovell har senere begynt å mistenke at resultatet var fikset, og at LeBron og Gloria James sto bak forfalskningen.

Han hevder motivet kan være å opprettholde imaget om den farløse gutten fra fattige kår som ble superstjerne.

Nå krever han både LeBron og Gloria James for 4 millioner dollar - drøye 25 millioner kroner.

Amerikanske medier påpeker at Stovell ikke bare er en hvilken som helst snåling med en fiks idé. Han er utdannet ved Princeton og University of Chicago, og har tidligere jobbet som advokat for regjeringen i USA.

I 2002 saksøkte han Securities and Exchange Commission (SEC), som han arbeidet hos, for rasediskriminering. I et forlik ble han betalt 230 000 dollar, men SEC innrømmet ikke skyld, skriver CNN.

<strong>ØNSKET AV ALLE:</strong> Basketfans venter utenfor Boys and Girls Club i Greenwich i Connecticut, der James' i natt norsk tid kunngjør klubbvalget sitt. Foto: Mike Segar, Reuters/Scanpix
ØNSKET AV ALLE: Basketfans venter utenfor Boys and Girls Club i Greenwich i Connecticut, der James' i natt norsk tid kunngjør klubbvalget sitt. Foto: Mike Segar, Reuters/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer