Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Advokat på Tihinen-saken

Viking har satt i gang advokaten sin for å undersøke om de kan kreve at Bayer Leverkusen kjøper Hannu Tihinen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En journalist fra det annerkjente tyske fotballmagasinet Kicker bekreftet overfor Stavanger Aftenblad i går at Leverkusen har lagt handelen på is fordi de mener Tihinen mangler offensive kvaliteter og er for enbeint.

Viking har ikke fått noen beskjed fra Leverkusen om dette, men setter likevel sin faste advokat på saken. Han skal vurdere om Leverkusen er juridisk forpliktet til å gjennomføre handelen.

- Bayer Leverkusen har undertegnet en intensjonsavtale, som inneholdt to klausuler. Begge disse er innfridd. Vi mener derfor vi har en avtale med tyskerne, og har oversendt våre papirer til advokat for en juridisk vurdering, sier vikingdirektør Bjarne Berntsen til Stavanger Aftenblad.

Klausulene gikk på at Tihinen skulle bli enig med tyskerne om personlige betingelser, og at han besto den medisinske testen. Begge deler ble gjennomført da Tihinen spilte landskamp mot Tyskland i starten av oktober.

- Deretter hadde vi et møte med manager Reiner Calmund da vi spilte Uefa-cup mot Hertha Berlin. Han bekreftet da at Tihinen ville bli kjøpt så snart klubben solgte en spiller. Etter det har det vært helt stille. Det er naturligvis veldig uheldig for Hannu Tihinen, som hadde ferdigforhandlet med klubben, sier Berntsen.

(Dagbladet.no)

Hele Norges coronakart