UNDER ETTERFORSKNING: Antidoping Norge jobber med saken til Therese Johaug. Foto: Thomas  Rasmus Skaug/Dagbladet
UNDER ETTERFORSKNING: Antidoping Norge jobber med saken til Therese Johaug. Foto: Thomas Rasmus Skaug/DagbladetVis mer

JOHAUG TATT I DOPING

Advokaten avslører: Johaug-avgjørelse kan komme snart

Antidoping Norge jobber hurtig med saken.

(Dagbladet): Etter at Therese Johaug testet positivt for det forbudte stoffet clostebol fredag 16. september, har Antidoping Norge etterforsket saken. De vil snart levere en innstilling til domsutvalget i Norges Idrettsforbund på enten henleggelse eller straff.

Dagbladet får opplyst av Johaugs advokat at avgjørelsen trolig vil komme i løpet av to til tre uker.

- Vi har fått beskjed om at innstillingen nok vil være klar i begynnelsen av november. I mellomtiden kan det komme mer informasjon fra Antidoping Norge, sier Christian B. Hjort.

Har avgitt forklaring

ANTIDOPING NORGE: Medisinsk sjef i Antidoping Norge Per Wiik Johansen sier under pressekonferansen at det ikke finnes holdepunkter for at mengden krem som Johaug har inntatt har prestasjonsfremmende egenskaper. Video: NTB Scanpix Vis mer

Johaug avla den positive dopingprøven da hun ble testet hjemme i Oslo for en drøy måned siden, dagen etter at hun hadde returnert fra et høydeopphold i Italia. Langrennsstjerna har allerede presentert sin versjon om hvorfor hun hadde et anabolsk stoff i kroppen til Antidoping Norge.

Påtalenemnda arbeider nå med å innhente og gjennomgå all informasjon i saken. Ifølge avdelingsleder Britha Røkenes vil en eventuell dom kunne foreligge ved årsskiftet.

- Normalt sett vil det hvert fall ta et par måneder før vi kan ha en avklaring i denne saken. Først skal den behandles av påtalenemnda, så av domsutvalget. Vi vil jobbe så raskt som mulig, men det er viktig for oss at saken er tilstrekkelig opplyst. Da må vi også bruke noe tid på det, sa Røkenes til Dagbladet sist torsdag.

Johaug fikk hele pakken

Det hersker ingen tvil om at Johaug har fått i seg et forbudt stoff. Derfor vil grad av uaktsomhet være med på å avgjøre konsekvensene.

I dag ble det kjent at Johaug skal ha fått hele pakken med kremen Trofodermin overlevert av lege Fredrik Bendiksen, uten at hun så noe varseltegn om doping på emballasjen.

FORTVILET: Therese Johaug viste følelser under pressemøtet sammen med Norges Skiforbund, der hun forklarer årsaken til positiv dopingtest. Video: NTB Scanpix Vis mer

Dagbladet har fått bekreftet fra det aktuelle apoteket i Italia hvor kremen ble kjøpt at alle deres salver i utgangspunktet er merket med dette dopingsymbolet.

Johaug har juridisk sett fortsatt lov til å trene med det norske landslaget, men lørdag kunngjorde 28-åringen at hun blir hjemme i stedet for å dra på samling til Italia på onsdag.