Advokaten som gransket VM-korrupsjon mener Fifa har misbrukt rapporten hans

Går til kamp.

MOT FULL STRID: Michael Garcia (venstre) mener oppsummeringene og konklusjonene som i dag ble fremlagt av Fifa via lederen av etisk komité, Hans-Joachim Eckert, er fulle av feil og manglende opplysninger. Foto: SCANPIX/AP/Walter Bieri
MOT FULL STRID: Michael Garcia (venstre) mener oppsummeringene og konklusjonene som i dag ble fremlagt av Fifa via lederen av etisk komité, Hans-Joachim Eckert, er fulle av feil og manglende opplysninger. Foto: SCANPIX/AP/Walter Bieri Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag kom Fifa med sin konklusjon basert på rapporten om VM-tildelingen til Russland og Qatar i henholdsvis 2018 og 2022.

Som ventet ble de to landene langt på vei frikjent for beskyldningene om at de skal ha kjøpt mesterskapene, Russland mottar mild kritikk for manglende samarbeid i granskningen, men begge får beholde hvert sitt VM. Samtidig inneholder rapporten kritikk av det engelske fotballforbundets opptreden i prosessen.

Ikke ukontroversielle, men i seg selv forventede konklusjoner. Men nå blir det bråk.

Fikk jobben av Fifa - går til kamp Det er amerikanske Michael Garcia, tidligere statsadvokat i New York som har utformet rapporten om de to tildelingene - det vil si den uredigerte versjonen - på oppdrag fra Fifa.

Han går nå til kamp mot Fifas versjon. Garcia sier ifølge Guardian at den publiserte rapporten «inneholder flere ufullstendige og feilaktige opplysninger og framstilling av fakta».

- Jeg vil anke denne avgjørelsen til Fifas ankeutvalg, sier amerikaneren.

Vil ha hele rapporten ut Det var Hans-Joachim Eckert, leder av FIFAs etiske komité, som i dag kom med konklusjonene etter rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer