Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Advokaten som gransket VM-korrupsjon mener Fifa har misbrukt rapporten hans

Går til kamp.

MOT FULL STRID: Michael Garcia (venstre) mener oppsummeringene og konklusjonene som i dag ble fremlagt av Fifa via lederen av etisk komité, Hans-Joachim Eckert, er fulle av feil og manglende opplysninger. Foto: SCANPIX/AP/Walter Bieri
MOT FULL STRID: Michael Garcia (venstre) mener oppsummeringene og konklusjonene som i dag ble fremlagt av Fifa via lederen av etisk komité, Hans-Joachim Eckert, er fulle av feil og manglende opplysninger. Foto: SCANPIX/AP/Walter Bieri Vis mer

(Dagbladet): I dag kom Fifa med sin konklusjon basert på rapporten om VM-tildelingen til Russland og Qatar i henholdsvis 2018 og 2022.

Som ventet ble de to landene langt på vei frikjent for beskyldningene om at de skal ha kjøpt mesterskapene, Russland mottar mild kritikk for manglende samarbeid i granskningen, men begge får beholde hvert sitt VM. Samtidig inneholder rapporten kritikk av det engelske fotballforbundets opptreden i prosessen.

Ikke ukontroversielle, men i seg selv forventede konklusjoner. Men nå blir det bråk.

Fikk jobben av Fifa - går til kamp Det er amerikanske Michael Garcia, tidligere statsadvokat i New York som har utformet rapporten om de to tildelingene - det vil si den uredigerte versjonen - på oppdrag fra Fifa.

Han går nå til kamp mot Fifas versjon. Garcia sier ifølge Guardian at den publiserte rapporten «inneholder flere ufullstendige og feilaktige opplysninger og framstilling av fakta».

- Jeg vil anke denne avgjørelsen til Fifas ankeutvalg, sier amerikaneren.

Vil ha hele rapporten ut Det var Hans-Joachim Eckert, leder av FIFAs etiske komité, som i dag kom med konklusjonene etter rapporten.

En 42 sider lang oppsummering av hovedfunnene i den 430 sider lange rapporten er publisert, men Michael Garcia har tidligere vært kritisk til at ikke hele dokumentet blir gjort offentlig. Det kan nå bli et stridsspørsmål på nytt.

De to verdensmesterskapene ble tildelt samtidig, og spesielt tildelingen av 2022-mesterskapet til Qatar er blitt møtt med påstander om kjøpte stemmer. Selv har landets arrangementskomité tilbakevist alle påstandene.

Rapporten ble levert til FIFA i starten av september. Flere høyprofilerte fotballedere, deriblant UEFA-president Michel Platini og FIFAs visepresident Ali Bin Al Hussein, har tatt til orde for at hele rapporten bør offentliggjøres, skriver NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling