Advokaten tar grep

Clas Brede Bråthens advokat: - Arbeidet med stevning er påbegynt, og vil i løpet av kort tid bli sendt til tingretten.

I KONFLIKT: Sportssjef Clas Brede Bråthen og sjefene i skiforbundet snakker dårlig sammen. Foto: NTB
I KONFLIKT: Sportssjef Clas Brede Bråthen og sjefene i skiforbundet snakker dårlig sammen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Clas Brede Bråthens advokat, Marit Håvemoen, erkjenner bruddet i forhandlingene med skiforbundet. Nå går hun til neste skritt:

- Siden forhandlingene ikke har ledet fram, har vi kommet dit at vi må arbeide med stevningen til tingretten, opplyser hun til Dagbladet.

Det betyr i praksis at advokatene på begge sider ikke har noen forhandlingskort igjen. Håvemoen varslet på vegne av hoppsjefen søksmål mot skiforbundet for 14 dager siden.

JOBBER MED STEVNING: LO-advokat Marit Håvemoen representerer Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB
JOBBER MED STEVNING: LO-advokat Marit Håvemoen representerer Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Etter 17 år i midlertidige kontrakter som sportssjef, er kravet fast jobb. Skiforbundet - på sin side - ønsker ikke å forlenge med Bråthen etter april neste år.

Slik saken står i dag, havner den med overveiende sannsynlighet i retten - hvis det ikke dukker opp momenter i 12. time.

- Har dere fått svar på søksmålsvarselet fra skiforbundet?

- Det har vi fått, sier Håvemoen.

- Arbeidet med stevning er påbegynt, og vil i løpet av kort tid bli sendt til tingretten.

REPRESENTERER SKIFORBUNDET: Generalsekretær Ingvild Bretten Berg og skipresident Erik Røste ønsker ikke å ha med Clas Brede Bråthen videre som sportssjef. Foto: Annika Byrde / NTB
REPRESENTERER SKIFORBUNDET: Generalsekretær Ingvild Bretten Berg og skipresident Erik Røste ønsker ikke å ha med Clas Brede Bråthen videre som sportssjef. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Skiforbundet mener å ha en klar grunn til ikke å forlenge med Bråthen:

- Han over lang tid har hatt en konfronterende og uakseptabel kommunikasjonsform og atferd, som har skapt uro, utrygghet og en uholdbar situasjon både internt og overfor viktige interessenter eksternt, mener skistyret.

Bråthens varslede exit neste år skaper opprør i Hopp-Norge. Også sponsorer reagerer og truer med å trekke seg ut.

Skiforbundet har tilbudt Bråthen andre stillinger innenfor hopp de siste dagene. Blant annet ville de tilby ham en midlertidig stilling som toppidrettssjef/landslagssjef for fire nye år. Men han har takket nei. Han opplever dette som en degradering.

I et siste forsøk torsdag kom han - gjennom advokaten - med et forlikstilbud. Håvemoen forklarer hva dette gikk ut:

- Bråthen mener han er fast ansatt med stillingsvern, men har sagt seg villig til å inngå en ny midlertidig arbeidsavtale som sportssjef for hopp. Dette for at hopperne og skimiljøet skal få nødvendig ro inn mot en svært krevende OL sesong. Både utøverne og apparatet rundt trenger nå tid til det som skal være hovedfokus for hoppgrenen - nemlig idretten.

KREVER Å FORTSETTE: Clas Brede Bråthen mener hans plass i hoppbakken er som sportssjef. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KREVER Å FORTSETTE: Clas Brede Bråthen mener hans plass i hoppbakken er som sportssjef. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Hun fortsetter:

- Han var også åpen for at han kunne overlate noen arbeidsoppgaver til andre som allerede er ansatt innenfor hopp, men da slik at endringene ikke skulle innebære en klar degradering. Han har i forliksforslaget også sagt seg villig til å frafalle det varslede søksmålet dersom de oppnår enighet.

Skiforbundets advokat, Nina Sandnes, avviser at Bråthen og advokaten kom med et nytt forlikstilbud torsdag:

- Vi oppfatter på ingen måte at Clas Brede Bråthen har framsatt et nytt forlikstilbud. Han har snarere gjentatt et krav som ble oversendt før forhandlingene startet, og som ble avslått onsdag morgen. Advokatene har etter dette forhandlet i halvannet døgn. Han har med andre ord rykket tilbake til start.

Bråthens advokat avfeier denne framstillingen:

- Det er ikke riktig det advokat Sandnes sier. I løpet av forhandlingene sa Bråthen seg villig til å inngå en ny midlertidig kontrakt - istedenfor fast som Bråthen mener han har krav på - og som var et absolutt krav når forhandlingene startet. Bråthen var villig til å akseptere dette av hensyn til utøverne og ønsket om å skape ro, i en særdeles viktig sesong med OL og VM i hjemmebane i skiflyging.

Nå styrer saken mot retten. I bakgrunnen rasler sponsorene med sablene.

Hvis de trekker seg ut, vil det være dramatisk for skiforbundet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer