Advokatene ber om full frifinnelse for alle tiltalte

Mener det mangler beviser.

RETTEN ER HEVET: Dommen i kampfiksingssaken faller 29. april i Oslo tingrett. Det opplyste dommer Anniken Nygaard Ottesen før hun hevet retten etter siste dag torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RETTEN ER HEVET: Dommen i kampfiksingssaken faller 29. april i Oslo tingrett. Det opplyste dommer Anniken Nygaard Ottesen før hun hevet retten etter siste dag torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dommen i kampfiksingssaken faller 29. april i Oslo tingrett. Det opplyste dommer Anniken Nygaard Ottesen før hun hevet retten etter siste dag torsdag.

Da var det advokatene til de to Asker-spillerne Alban Shipshani og Fredrik Notice som holdt sine prosedyrer.

De gikk løs på aktoratets bevisførsel, som de mente ikke holdt mål. Ikke overraskende ba de om full frifinnelse for sine klienter.

Det gjorde også advokatene til de to gamblerne som er tiltalt i saken. Det gjelder en 34 år gammel norsk statsborger og en svenske fra Växjö.

Og for deres vedkommende understreket de to advokatene at det ikke var ført bevis for at kamper var fikset og at store beløp var utbetalt til de tiltalte spillerne.

Svenskens advokat Saeme var også inne på straffeutmålingen i sin prosedyre.

Han påsto som nevnt full frifinnelse for sin klient, svensken, men dersom retten skulle komme til et annet resultat, ba han retten se på sin klient på mildest mulig måte.

For høyt Han refererte fra flere korrupsjonssaker og kom til den konklusjonen at aktor i saken hadde lagt seg på et altfor høyt nivå i sin påstand. Han sa at to års fengsel for spillerne og inndragning av 15.000 kroner for hver av dem, ikke sto i samsvar med det de var tiltalte for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.