Advokatfirma skal granske internasjonale overganger

Skal lete etter ulovligheter på oppdrag fra NFF.

FULL GJENNOMGANG: Norges Fotballforbund har gitt advokatfirmaet Smedsrud Stoltz  i oppgave å granske alle internasjonale overganger i norsk fotball. Her er fotballpresident Yngve Hallén sammen med Uefa-president Michel Platini.Foto: Lise Åserud / Scanpix
FULL GJENNOMGANG: Norges Fotballforbund har gitt advokatfirmaet Smedsrud Stoltz i oppgave å granske alle internasjonale overganger i norsk fotball. Her er fotballpresident Yngve Hallén sammen med Uefa-president Michel Platini.Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Norges Fotballforbund skal granske internasjonale overganger. Advokatfirmaet Smedsrud Stoltz står for den eksterne granskingen.

- Prosjektet er nå inne i fase 1, hvor hovedformålet er utforming av mandat til granskerne. Prosjektledelsen skal i denne fasen innhente dokumentasjon og gjennomføre samtaler med personell innen NFF og andre relevante institusjoner. I tillegg vil man ha dialog med skattemyndigheten og påtalemyndigheten, sier assisterende generalsekretær i NFF, Kai-Erik Arstad, til fotball.no.

NFF ønsker en uavhengig gransking. Derfor skal prosjektledelsen utføres av et advokatfirma. Saken behandles på forbundsstyret 26. april.

Målsettingen for granskningen er å avdekke om det har skjedd forhold som er i strid med idrettens og/eller det sivile lovverket.

Det har vært flere omstridte overganger i norsk fotball de siste årene. En mistenker skattejuks og unndragelser. Nå vil fotballen til bunns i sakene.

En rekke klubber har fått besøk av norske skattemyndigheter.

(NTB)