Advokathjelp mot Brann

Harald Aabrekk har kontaktet Norsk Fotballtrenerforening for å få assistanse i forbindelse med sin retur til Brann. Advokat Aasmund Sandland håper saken løser seg i fred og fordragelighet i dag.

- Brann har i realiteten sagt opp Harald, og i den forbindelse kontaktet han oss for å be om assistanse, sier trenerforeningens daglige leder Teddy Moen til Dagbladet.

Harald Aabrekk har hatt permisjon i ett år fra sin stilling i Brann. Ifølge den kontrakten han har med klubben, skal Aabrekk returnere i en trenerrolle.

Dette er ikke Brann villige til å gå med på.

Klubben har derimot tilbudt Aabrekk en jobb i det nye satsingsprosjektet Brann Ung. Det er en heltidsjobb som ikke kan kombineres med den jobben Aabrekk har som Nils Johan Sems assistent på det norske landslaget.

Harald Aabrekk har takket nei til denne stillingen, og har nå altså kontaktet Norsk fotballtrenerforening for å få assistanse i saken.

Korrespondanse

Det er trenerforeningens advokat Aasmund Sandland som håndterer saken. Han hjalp tidligere i høst Erik Brakstad med å avklare sitt forhold til Molde.

- Jeg har sendt en faks til Brann, fått svar på den og sendt svar tilbake. Jeg venter på et nytt svar, sier Sandland til Dagbladet.

Han håper at saken blir løst i dag.

- Vi håper i alle fall å få avklart om det er en konflikt eller ikke. Vi håper også at saken kan løses i fred og fordragelighet, sier Sandland.

- En personalsak

Sandland ville ikke gå dypere inn på saken i går, siden han er midt i en dialog med Brann-ledelsen.

Brann-formann Harald Andersen sa følgende da Dagbladet i går ba om en kommentar:

- Dette er en personalsak som vi ikke vil diskutere i media. Om jeg skal ha møte med Harald eller ikke, så vil jeg ikke fortelle det til deg. Det er også opptil Harald om han vil kjøre saken i media eller holde den internt.

torbjorn.andersen@dagbladet.no

FÅR HJELP: Harald Aabrekk har kontaktet Norsk Fotballtrenerforening for å få assistanse i forbindelse med sin retur til Brann.