- Ædda, bædda, Frode!

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg- Odd Grenland 2- 1. Harald Brattbakk nærmer seg stadig sin fjerde toppscorertittel i Tippeligaen.

Og i motsetning til spisskollega Frode Johnsen, så scorer Brattbakk mål på hjemmebane.

- Ædda bædda, Frode, sier Brattbakk med et ironisk glimt i øyet etter kampslutt.

RBKs venstreving strålte av glede etter å ha berget seieren i en kamp der Odd Grenland i perioder spilte ut hjemmelaget. For fjerde gang i år gikk midtspiss Johnsen av banen uten nettsus på Lerkendal.

- Ja, det ser ut til at jeg bare scorer borte. Men det viktigste er at vi vinner, sier en politisk korrekt Johnsen til Dagbladet.

Brattbakk vinner


At det blir et snev av intern konkurranse kan eks-RBK-spiss Sigurd Rushfeldt bekrefte.

- Ja, litt. Selv om det mest blir en mediejippo, så er det klart at det er stas å bli toppscorer, sier Rushfeldt.

- Hvem tror du vinner duellen i år?

- Jeg kjenner ikke Johnsen så godt, men tror likevel på Brattbakk. Han scorer garantert over 20 mål. Og det bør holde.

Lyspunkt


- Odd var bra. De kunne faktisk vunnet kampen, selv om vi vel hadde flest sjanser alt i alt, mener Frode Johnsen som ikke bidro all verden offensivt.

Harald Brattbakk var nesten eneste lyspunkt offensivt i RBKs spissrekke i går. Formen er god.

- Ja, jeg føler meg sterk. Og det gir selvtillit å score mål. Men jeg tror det er tilfeldigheter som gjør at Frode ikke har scoret på hjemmebane. Han blir ofte bundet opp i dueller med midtstopperne, noe som gir meg større rom.

- Totalt har jeg vel scoret på 50 prosent av alle sjansene mine i år. Det synes jeg er bra, sier Brattbakk som holdt statistikken og putta to mål på fire muligheter i går.

TOPPSCORERKANDIDAT: I motsetning til spisskollega Frode Johnsen, så scorer Harald Martin Brattbakk mål også på hjemmebane. I går sto han for begge trøndernes mål.