TRUKKET POENG: AEK Athens ble trukket poeng etter tilskuerbråk forrige runde. Det var med på å koste dem nedrykket. Foto: EPA / SPYROS CHORCHOUBAS / NTB SCANPIX
TRUKKET POENG: AEK Athens ble trukket poeng etter tilskuerbråk forrige runde. Det var med på å koste dem nedrykket. Foto: EPA / SPYROS CHORCHOUBAS / NTB SCANPIXVis mer

AEK rykket ned for første gang i klubbens historie

- Fortjener ikke en slik skjebne.

AEK rykket ned fra gresk eliteserie for første gang i klubbens 89-årige historie. Et mål tre minutter på overtid ga Atromitos 1-0-seier i siste runde søndag.

Kostas Giannoulis scoret for hjemmelaget, som endte på fjerdeplass. AEK ble nest sist.

Tapet gjør at AEKs appell mot superligaens avgjørelse om å trekke laget tre poeng for tilskuertrøbbel under en tidligere kamp er betydningsløs.

AEK måtte vinne søndag for å ha håp om å berge plassen. Flere spillere begynte å gråte da søndagens kamp var over, og det var ubønnhørlig klart at laget rykker ned sammen med Kerkyra.

- Det finnes ikke ord som kan beskrive hva jeg føler, sa trener Traianos Dellas.

- Guttene gjorde sitt beste, og akkurat som klubben fortjener de ikke en slik skjebne. Jeg er veldig lei meg. Jeg gjorde mitt beste for å heve moralen, men jeg greide det ikke, sa han.

Dellas, som vant EM-gull med Hellas i 2004, ble hentet inn for 11 dager siden i håp om at han skulle løfte laget nok til å berge kontrakten.

AEK ble straffet fordi flere hundre av lagets tilhengere sist helg stormet banen og sloss med politiet slik at kampen mot Panthrakikos måtte avbrytes. Det skjedde rett etter at gjestene tok ledelsen på et selvmål i det 87. minutt.

Olympiakos var for lengst seriemester, og med 2-1 over Panionios ble seiersmarginen på 15 poeng til PAOK. De fire lagene bak mesteren skal spille sluttspill om europacupplasser. Sammen med PAOK kom Asteras Tripolis, Atromitos og Giannina seg dit. Panathinaikos på sjetteplass greide det ikke.

(NTB)