Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ære å være ønsket av RBK

Pa-Modou Kah sitter i kantina på Vallhall og tygger på et tilbud fra Norges beste fotballklubb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pa kaller det en stor ære.

- Rosenborg er Norges beste fotballklubb. År etter år kvalifiserer de seg til Champions League. Jeg må jo ha gjort noe riktig når de er interessert, sier Pa til Dagbladet.

Men han legger ikke skjul på en utenlandsk klubb er mest fristende.

- Jeg ønsker å oppleve en ny kultur, nye mennesker, en ny hverdag. Men man kan jo ikke utelukke en klubb som Rosenborg, sier Pa.

Liker konkurranse

I Trondheim venter dessuten en av hans beste kamerater: Christer George.

- Vi spilte sammen i Skeid og på landslaget. Ja, vi har til og med spilt A-landskamp sammen. Han er en god venn. Vi snakkes jevnlig, og møtes når vi har tid. Jeg vet han vil jeg skal komme oppover.

- For å sitte på benken, kanskje?

- Som fotballspiller må du tåle konkurranse. Jeg liker det. Jeg konkurrerer nesten alltid, selv når jeg spiller sjakk med onkelen min, sier Pa.

VIF et alternativ

Samtidig vet han at benken fort kan ødelegge en naturlig ambisjon: EM-spill for Norge om cirka et år. I Vålerenga vil han nærmest være garantert å spille. Til og med et par kamper i E-cupen. Og Pa utelukker ikke at det kan bli løsningen.

- Muligheten for at jeg fortsetter i Vålerenga er til stede. På mange måter er Vålerenga et godt alternativ, sier Pa.

Fem millioner

Rosenborg har lagt inn et bud på Pa. Det samme har de gjort overfor Odd Grenland og Jan Gunnar Solli. Ifølge Adresseavisen skal Rosenborg ha satt ei øvre grense på fem millioner kroner for en av de to. Det første budet på Pa-Modou Kah ligger naturligvis godt under den grensa.

- Det er viktig for meg at Vålerenga får litt igjen for meg. Det er de som har utviklet meg, sier Pa.

I kveld spiller Vålerenga cupkamp mot Sandefjord og tidligere VIF-trener Tom Nordlie. Pa er småskadet, og var ikke med på gårsdagens trening, men regner med å spille kampen.

Blir trønder? Pa-Modou Kah er ønsket av Rosenborg. Selv vil han helst til utlandet.
Spent: </B> Odd-spiller Jan Gunnar Solli er spent, men aner ikke om det blir noen overgang til Rosenborg.