Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ære med bismak for Henning Berg

Henning Berg er norsk lagkaptein i lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Hellas. Det er et verv forsvarssjefen har gledet seg til å få, men han virket ikke det minste glad da han snakket om utnevnelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er en stor ære. Jeg vet at det følger ganske stor prestisje med vervet, og jeg er ganske stolt av det, sa han. Men fotballforbundet satte som betingelse at han skal snakke med avisene han har boikottet siden nattklubb- episoden under VM i fjor, og det gjorde han helt uten den entusiasmen som ellers har preget ham under landslagssamlingen.

Vil ikke snakke

- Ute på banen gjør det ikke så stor forskjell at jeg er kaptein, men det gir et større ansvar blant annet overfor pressen. Jeg må snakke med dere selv om jeg kanskje ikke vil, sa han.

Henning Berg har lenge utøvet en slags kapteinrolle ute på banen. Han oppdager strukturfeil og gir kommandoer som retter dem opp. Etter å ha opplevd sitt tyngste fotballår i fjor, og det tyngste året også privat, har han kommet veldig sterkt tilbake og vokst både på og utenfor banen.

Naturlig leder

- Henning er en naturlig leder på banen, og slik jeg opplever det har han i mange sammenhenger tatt seg selv i nakken i forhold til å være god i hverdagen. Det gjelder både treningsmengde og -kvalitet, sier landslagssjef Nils Johan Semb som ga ham kapteinvervet.

- Han var ute av landslaget en stund i fjor og var misfornøyd med det, men siden han var tilbake mot Slovenia har han gjort bra prestasjoner hele tiden. Han har hatt en bra stigning i klubblaget og spiller nå på høyt internasjonalt nivå og med stor selvtillit.

- I denne gruppa har han stått fram som svært seriøs og kampvillig, fortsetter Semb. Bergs betydning for landslaget understrekes av at han har spilt alle Norges 31 siste EM- og VM-kamper.

- Det er sikkert andre som like godt kunne være kaptein. Ståle (Solbakken) er visekaptein, og han ville også blitt en god kaptein. Men for meg er det en ære å være valgt, sa Berg og klarte nesten å smile.

(NTB-Sjur Natvig)

IKKE BLID:</B> Henning Berg vil egentlig fortsatt boikotte norsk media etter nattklubb-besøket. Nå har Fotballforbundet pålagt ham å snakke.