Ære, tårer og stolthet

ULLEVAAL (Dagbladet): - Nå har vi gjort en ærefull finale, det kan gå som det vil, sa Ingebrigt Steen Jensen før ekstraomgangene. Da Thomas Finstad gjorde 2-1 begynte han å grine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Og resten - fra Helgi Sigurdssons punktering til kongepokalen satt i hendene på Petter Belsvik - handlet om stolthet. Det var ikke flere gledstårer igjen.

På vei inn i Stabæk-garderoben så jeg for meg den totale marineblå galskapen. Et kaos av sjampanje, kongepokaler og vræl, hvor Ingebrigt Steen Jensen sto på massasjebenken og hylte med den stemmen han mistet for mange ideer og opprykk siden.

Men det var ikke sånn, det var ikke i nærheten av å være sånn, og slett ikke sånn vi har lært oss å kjenne Gledes-Stabæk fra 2. divisjon avdeling C i 1993 og fram til Ullevaal Stadion i går ettermiddag. Nei, faktum er at det var for mye.

For både Ingebrigt og Steen og Jensen og Stabæk.

- Det går ikke an å regissere følelser, sier Ingebrigt Stabæk til Dagbladet. - Du er den du er, og du har det du har. Men ja, det kan nok hende at denne seieren er for mye. Jeg er i hvert fall helt matt.

Fordi:

- Jeg grein fra meg og gjorde meg ferdig med sinnssykdommen på Melløs (semifinalen). Det var der den store utladningen kom. Og derfor er det annerledes nå. Seieren var ikke så viktig i denne kampen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer