- Ære være Frode Johnsen, men det forteller hvor tynt det er

39-åringen tatt ut til VM-kampene mot Kypros og Sveits.

KLAR FOR KAMP: Frode Johnsen er med i landslagstroppen som skal møte Kypros og Sveits. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
KLAR FOR KAMP: Frode Johnsen er med i landslagstroppen som skal møte Kypros og Sveits. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I kveld kom Norges Fotballforbund med en pressemelding med troppen til Norges to landskamper mot Kypros og Sveits.

Den største overraskelsen blant de Drillo har valgt ut til å representere Norge, er Frode Johnsen.

39-åringen sa så sent som i går at han håpet å høre fra landslagssjefen, og nå har ønsket godt i oppfyllelse.

Odd-spilleren, som mandag mistet broren i en tragisk basehoppulykke, blir med det den eldste spilleren som noen gang er tatt ut i en norsk landslagstropp.

- Ære være Frode Johnsen Dagbladets fotballkommentator, Morten Pedersen, er full av lovord om Johnsen, men mer skeptisk til de valgmuligheten Drillo har.

- Ære være Frode Johnsen for at han i en alder av snart 40 år er i landslagsdiskusjonen, men når det er sagt sier det dessverre veldig mye om de problemene Drillo har når han skal ta ut et landslag.

- Frode er god. Han forsvarer og fortjener plassen, men vi snakker om et VM-sluttspill i Brasil. Det forteller hvor tynt det er, sier Pedersen.

Samtidig kan se for seg at Johnsen fort kan spille en rolle i de kommende kampene.

- Låser det seg fullstendig mot Kypros med 20 minutter igjen, kan han være god å hive innpå for å vinne hodedueller, men dette er ikke noe kvalitetsstempel for Tippeligaen. Det er i aller høyeste grad et kvalitetsstempel for Frode Johnsen, men ikke for Tippeligaen.

Helt korrekt Lars Tjærnås er enig med Pedersen i at Johnsen har noe å bidra med i den norske troppen.

- Jeg mener det er helt riktig. Frode har spisskompetanse i lufta, noe vi mangler fremover på banen og spiller sin beste fotball i karrieren. De beste skal være med uansett om de er 40 eller 14 år, sier han til Dagbladet.

Tjærnås avviser at dette sender et negativt signal til unge spillere på landslaget som blir benket til fordel for 39-åringen.

- Mange unge får sjansen på landslaget. Dette er siste sjanse før Brasil og da mener jeg de beste skal være med. Slik jeg ser det er det ikke mange som burde føle seg forbigått.

Reginiussen ute Ellers er det verdt å merke seg at Tore Reginiussen har meldt forfall til de to kampene grunnet ryggplager.

Han blir erstattet av Vikings Johan Lædre Bjørdal.

Den komplette troppen er som følger: Rune Almenning Jarstein (Viking), André Hansen (Odd), Ørjan Håskjold Nyland (Molde), Mohammed Abdellaoue (Stuttgart), Fredrik Semb Berge (Odd), Johan Lærde Bjørdal (Viking), Daniel Braaten (Toulouse), Daniel Braaten (Heerenveen), Omar Elabdellaoui (Eintrach Braunschweig), Tarik Elyounoussi (Hoffenheim), Vegard Forren (Molde), Ardian Gashi (Helsingborg), Brede Hangeland (Fulham), Tom Høgli (Brugge), Ruben Yttergård Jenssen (Kaiserslautern), Stefan Johansen (Strømsgodset), Frode Johnsen (Odd), Joshua King (Blackburn), Magnus Lekven (Esbjerg), Håvard Nordtveit (Borussia M?Gladbach), Marcus Pedersen (Barnsley / Vitesse), Espen Ruud (Odense), Alexander Toft Søderlund (Rosenborg).