Ære være Newcastle

Stemningen i Vallhall var nesten salig da Newcastle ble trukket opp av UEFA-bollen i går. - Vi bare gleder oss, sier Geir Bakke.

Fotballen bringer lys i vintermørket. Neste runde av UEFA-cupen og Champions League byr på mange godbiter med både Vålerenga og Rosenborg. Og Real Madrid eller Bayern München vil ryke ut.

- Vi har vært i en ekstrem flytsone etter Sandefjord-kampen. Dette var favorittmotstanderen min, sier en glad Kjetil Siem til Dagbladet etter at Oslo-laget fikk Newcastle som motstander i UEFA-cupens 3. runde.

- Det er lov å være fornøyd nå. Det blir en totalopplevelse for Vålerenga som klubb etter at vi har vært gjennom to runder med ikke så attraktive motstandere, sier Siem.

Da det ble klart at Vålerenga fikk Newcastle, sto jubelen i taket hos alle de frammøtte i Vallhall. Tankene gikk tilbake til det, for Vålerenga, legendariske europacupoppgjøret mot Chelsea i 1998.

Viktig for økonomien

Selv om Vålerenga reddet plassen i Tippeligaen og fikk fornyet klubblisensen på overtid, er klubben på Valle fortsatt på jakt etter penger. Newcastle er et av lagene som bidrar sterkt i så måte.

- Totalt er dette bra i forhold til supportere, media, sponsorer og tv-rettigheter. Det må være mulig å få dratt ut to til tre millioner av dette, sier Siem.

Kan avansere

For heller ikke det sportslige aspektet ved Newcastle er avskrekkende på Vålerenga.

- Vi frykter det ikke. Vi bare gleder oss, sier assistent-trener Geir Bakke til Dagbladet.

Han var veldig fornøyd med motstanderen, og tror absolutt det er mulig for Vålerenga å gå til 4. runde også. Sjansen er i hvert fall større enn om Roma hadde stått på motsatt banehalvdel i februar og mars.

- Roma har bedre individuelle spillere, og den engelske stilen passer oss bedre. Men vi må ha tur for å gå videre. Meget gode dager, sier Bakke.

Hjemme først

I forkant av trekningen understreket alle i Vålerenga fordelen med å ha hjemmekamp først. Ikke minst publikumsmessig, men klubben har lyktes med å holde nullen hjemme i begge de to foregående rundene. Derfor blir seiersoppskriften å tette igjen bakover denne gangen også.

- Klarer vi å holde nullen hjemme, og samtidig scorer borte, da må de tross alt score to ganger på oss, sier Bakke, før han legger til:

- Alt kan skje.

Spillerne fornøyde

I stedet for å spille for glisne tribuner mot Panathinaikos, kan Enga nå vente seg nærmere fullt hus på Ullevaal. I tillegg får spillerne sjansen til å oppleve trykket på St. James' Park som tar over 52000 tilskuere.

- Det kan bli fullt, men det blir trøkk med 40000 på tribunen også, sier en fornøyd Tom Henning Hovi.

- Jeg hadde håpet på Roma, så Newcastle. Vi må si oss fornøyde med dette, sier han.

Det tror han Klanen er også.

- Ja, dette er den billigste løsningen for Klanen, så det må jo være midt i blinken!

Billig tur til England er gode nyheter for blakke supportere som har gravd fram to millioner kroner i krisehjelp til Vålerenga.

TAKK OG LOV: Stemningen var høy blant Kjetil Siem og resten av Vålerenga i Vallhall da de trakk Newcastle.