Æresgjester

Prinsesse Märtha Louise og kronprins Haakon Magnus blir æresgjestene i Norway Cup 2000. Arrangørene av verdens største fotballturnering lykkes endelig med å få kongelig besøk på Ekebergsletta.

- Det er første gang i turneringens 27-årige historie at medlemmer av Kongehuset gjester Norway Cup.

- Vi gleder oss stort over at det blir nettopp kronprinsen og prinsessen som vil være æresgjester i år, sier turneringens generalsekretær Frode Kyvåg.

Han er imponert over det historiske besøket i en spesielt vanskelig periode av året, midt i ferien og rett foran en travel høst for begge.

Lunsj med deltakere

Både kronprinsen og prinsessen er idrettsinteresserte. Märtha driver med konkurranseridning og Haakon skapte stort medieoppstyr rundt årets Sentrumsløp i Oslo, som han deltok i 30. april.

De kongelige kommer til Ekebergsletta tirsdag 1. august. I de knappe tre timene besøket varer, skal kronprinsen og prinsessen blant annet overvære en kamp mellom to spesielle lag, hilse på de yngste spillere og spise lunsj i Ekeberghallen sammen med deltakere.

Mot rasisme

- De kongelige er også sterkt engasjerte i miljøvern og i arbeidet for det flerkulturelle samfunn, mot vold, rasisme, rus- og stoffmisbruk.

- Dette er områder som er svært viktige for Norway Cup-arrangementet, forteller Frode Kyvåg.

Norway Cup forsterker i år satsingen på miljøvern, med prosjektet Grønt avspark. Kronprinsen og prinsessen vil under sitt besøk også trekke ut dagens vinner i miljøkonkurransen.