Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nicklas Bendtner snakker ut i Euroman

Ærlig Bendtner: Derfor røk han uklar med faren

- Hvis det var jeg som hadde såret mine nærmeste på den måten, ville jeg gått gjennom ild og vann for å gjøre det godt igjen, sier Rosenborg-spissen.

MED SØNNEN: Her er Nicklas Bendtner sammen med sønnen Nicholas. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
MED SØNNEN: Her er Nicklas Bendtner sammen med sønnen Nicholas. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nicklas Bendtner var fjorårets største overgang i Eliteserien. Dansken, med blant annet en fortid i Arsenal, ble umiddelbart ligaens mest populære mann.

I et stort intervju i det danske magasinet Euroman, åpner Bendtner opp om karrieren og ikke minst forholdet til familien. 30-åringen har nemlig ikke kontakt med sin far, til tross for nært samarbeid på vei til å nå fotballdrømmen.

Bendtner forteller at faren Thomas var hans store helt gjennom oppveksten. Men som voksen skar det seg totalt. Det var fordi da Bendtner skilte lag med Caroline Feming, som han har en sønn sammen med, tok moren og faren hennes parti.

- Misbrukte tilliten

Deler av intervjuet er gjengitt i danske BT.

Thomas Bendtner var også sjef i sønnens smykkefirma, som gikk under.

- I mange år kjørte han karrieren min etter hva som var bra for ham og hans partnere. Men det verste er at han har mistbrukt min tillit. Han visste jo at han var mitt store idol, sier Bendtner.

Ifølge magasinet har Thomas Bendtner forsøkt å nå sønnen via et brev, der han forklarte at han hele tiden prøvde å gjøre det beste han kunne.

- Hvis man kan gjøre så slemme ting mot et annet menneske, og et av eget kjøtt og blod, og at han da tror han kan henge opp et brev på en annens dør og at det skal løse alle problemer...

Han fortsetter:

- Da kjenner han meg overhodet ikke godt nok. Hvis det var jeg som hadde såret mine nærmeste på den måten, ville jeg gått gjennom ild og vann for å gjøre det godt igjen.

Takker Rosenborg

Ifølge magasinet har Bendtner en god tone med sin mor, selv om han innrømmer at de «har litt å jobbe med».

Det er snart ett år siden Bendtner ble Rosenborg-spiller. Etter å ha slitt en stund i engelsk fotball, blomstret han opp og ble Eliteseriens toppscorer. Det ga ham også landslagsplassen tilbake.

Før jul postet Bendtner en følelsesladd Instagram-post der han skrev at han skyldte Rosenborg en stor takk.

- Jeg sitter og tenker over hvordan jeg skal beskrive sesongen. Antakelig for første gang i karrieren har alt gått slik jeg hadde håpet og planlagt. Det er faktisk første gang at jeg ikke trenger å bekymre meg over noe som helst. Jeg nyter øyeblikket og forbereder meg til neste utfordring, skrev Bendtner i et innlegg på Instagram.

Tidligere denne uka fikk han en ny lagkamerat i Alexander Søderlund.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!