Ærlig Hangeland: - Min beste tid er bak meg

33-åringen om fremtida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Se videointervju med Brede Hangeland øverst i saken.

STAVANGER (Dagbladet): For en uke siden ble både engelske og norske medier lurt til å tro at Brede Hangeland var ferdig i Crystal Palace. Mandag kom kontrabeskjeden, da Premier League-klubben opplyste at 33-åringen hadde skrevet under på en ny ettårskontrakt.

Tilbake hvor karrieren startet, på anlegget til Stavanger-klubben FK Vidar under Statoil-akademiets talentsamling i dag, forteller Hangeland om gleden over at avtalen gikk i boks. 

- Det er alltid et spenningsmoment med sånne prosesser. Jeg har vært ganske trygg på at det skulle gå i orden, så jeg har sovet godt om nettene, men det er deilig å få det plass slik at jeg kan konsentrere meg om ett år til i England. Det er fantastisk, sier den tidligere landslagskapteinen til Dagbladet.

- Vil bidra Neste sesong blir Hangelands 9. i England. Etter overgangen til Fulham i 2008 presenterte han seg raskt som en gjennomprofesjonell, ærlig og bunnsolid stopper. Kombinasjonen av unike lederegenskaper, gode holdninger og en ekstrem spisskompetanse i rollen som forsvarspiller gjorde ham attraktiv for større klubber. I flere år ble han blant andre linket til Arsenal. 

Det ble imidlertid med spekulasjonene, for nå er storhetstiden over. Det har Hangeland ingen problemer med å erkjenne. Samtidig innrømmer han at motivasjonen er annerledes nå - enn da han først ankom balløya.

- Det blir på en annen måte. Det er vanskelig å sammenligne. Jeg har nok mindre personlige ambisjoner nå enn den gangen, men på vegne av laget har jeg store ambisjoner. Jeg vet at min beste tid er bak meg, men jeg kan fremdeles bidra godt og vil gjøre det så bra som mulig neste år, sier Hangeland.

- Er neste sesong din siste som spiller i England?

- Det vil tiden vise. Nå vet jeg at jeg skal være der ett år til, så blir det vel samme runden neste sommer for å finne ut hva som skal skje da. Jeg vet jo at det nærmer seg slutten, men jeg er trygg på at jeg hvert fall kan levere ett år til. Så får vi se når den tid kommer.

Roser Pardew Hangeland hadde i vår tilbud fra klubber i land som Kina, USA og India, men var hele tiden klar på at han og familien ønsket å bli i London.

- Det var viktig. Vi trives godt der. Så var det viktig at det var Premier League. Jeg begynner å bli en relativt gammel mann i dette gamet. Når en Premier League-klubb ønsker å ha meg med videre, skal ikke jeg si nei til det.

- Hvordan har dialogen med Alan Pardew vært?

- Veldig bra. Han er en topp manager, en av de beste jeg har hatt. Han sa ganske tidlig at han ville ha meg med videre. Derfor har jeg vært trygg på at det skulle ordne seg, men du er ikke sikker før du har fått skrevet under. 

- Hvilke målsetninger har du med tanke på spilletid den kommende sesongen?

- Jeg har lagt bak meg en sesong hvor jeg ikke har fått spilt så mye som jeg har hatt lyst til. Jeg har definitivt lyst til å bidra mer neste år, men samtidig jeg er en lagspiller. Så lenge laget gjør det bra, skal jeg være fornøyd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer