VAR KJÆRESTER: Petter Northug og Rachel Nordtømme. Her på en joggetur under VM i Oslo i 2011. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VAR KJÆRESTER: Petter Northug og Rachel Nordtømme. Her på en joggetur under VM i Oslo i 2011. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Petter Northug om Rachel Nordtømme

Ærlig Northug i ny bok: - Hun var langt utenfor min liga

Petter Northug (32) er åpen om forholdet til Rachel Nordtømme (29) i sin selvbiografi.

Torsdag slippes Petter Northugs selvbiografi «Min historie» på Pilar Forlag. Nå har norske medier fått en smak av hva som kommer i boka.

Northug er blant annet åpen om fyllekjøringsskandalen i 2014. Men han er også åpen om de gode tingene, for eksempel forholdet til Rachel Nordtømme (29). Mosviken omtaler henne som «utenfor sin liga».

UTE TORSDAG: Petter Northugs selvbiografi.
UTE TORSDAG: Petter Northugs selvbiografi. Vis mer

Northug innrømmer at han hadde et øye for Nordtømme tidlig. De møttes blant annet på friidrettstevner i ungdommen. På skitreninger turte han ikke snakke til henne, kommer det fram i boka.

«En som meg hadde ikke sjans på en som henne, hun var langt utenfor min liga. Jeg var stille, sjenert og introvert. Hun var trygg og sprudlende. [...] Om jeg hadde en drømmedame, så var det Rachel,» skriver Northug.

Nordtømme reagerer slik på beskrivelsen drømmedame overfor TV 2:

- Hehe, jeg får ta det som flott kompliment, men dette er jo bare en klisje.

EKSKJÆRESTEN: Rachel Nordtømme. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
EKSKJÆRESTEN: Rachel Nordtømme. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer

- Trengte å se henne

Northug mente at selvtilliten skulle komme ved å vinne skirenn.

32-åringen omtaler forholdet til Nordtømme flere steder i boka. Blant annet kommer det fram at det ble slutt høsten 2010, altså noen måneder før VM i Holmenkollen, der Northug vant tre gull.

Det første høydepunktet kom med tremilsgullet. Det var etterlengtet, etter at VM startet med et nederlag da han ble slått av Marcus Hellner i sprinten. Etter gullet beskriver han at han trengte å møte ekskjæresten:

«Fortsatt hadde jeg ingen i livet mitt som var nærmere meg enn henne. Og jeg trengte noe annet. Noe som ikke handlet om ski. [...] Der stod hun og venta. Hun smilte. Vi løp ved siden av hverandre innover i skogen. Vi sa ikke noe særlig. Det var ikke så mye å si.»

Dagbladet var vitne til dette møtet i 2011.

PÅ KVELDSTUR: Dagbladet i mars 2011. Skjermdump
PÅ KVELDSTUR: Dagbladet i mars 2011. Skjermdump Vis mer

Interesse

Det var først april samme år at det ble kjent for offentligheten at paret hadde gått hvert til sitt.

Forholdet mellom de to ble kjent høsten 2008.

- Jeg opplevde det ikke som vanskelig å være sammen med Petter. Han er lett å lese. Jeg forsto kjapt hvor jeg hadde han med tanke på hva han var opptatt av, sier Nordtømme til TV 2.

Etter bruddet med Rachel Nordtømme har det vært stille i mediene rundt Northugs kjærlighetsliv. Men i boka kommer det fram at det ikke har stått på interessen fra det motsatte kjønn.

Etter VM i Oslo fikk han ikke gå i fred på byen.

«I løpet av minutter kom som regel første jenta bort og spurte om vi skulle dra hjem til henne. Eller det kom to jenter bort, og spurte om jeg ville ha med begge hjem. Etter hvert ble jeg helt nummen, ingenting ble spennende lenger. Fra å være helt isolert, fikk jeg plutselig alle muligheter,» skriver Northug.

Rachel Nordtømme har for øvrig seinere funnet lykken med motorcross-profilen André Villa. De to har ett barn sammen.

Dagbladet har vært i kontakt med Rachel Nordtømme tirsdag, men hun har ikke hatt anledning til å gi noen kommentar.