TØFF OPPGAVE: Ole Gunnar Solskjær mener det blir vanskelig borte mot Newcastle. Foto: Jon Super/AP/NTB Scanpix
TØFF OPPGAVE: Ole Gunnar Solskjær mener det blir vanskelig borte mot Newcastle. Foto: Jon Super/AP/NTB ScanpixVis mer

Ærlig Solskjær: - Jeg vet ikke om jeg hører hjemme på dette nivået

Ole Gunnar Solskjær sier det får være opp til andre å bedømme om han er god nok til å lede Manchester United.

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har fått mye skryt for at det offensive maskineriet til tider har gått på skinner under nordmannens ledelse.

45-åringen håper selvfølgelig at det offensive spillet fortsetter å sitte.

- Jeg vil at Manchester United skal se slik ut når jeg er her, sier Solskjær til Manchester Uniteds offisielle hjemmeside.

Solskjær har samtidig allerede advart om at kveldens kamp mot Newcastle blir hans største utfordring som manager i klubben.

- Annet nivå

45-åringen har ledet de røde til tre strake seire og står med en målforskjell på 12-3, og to av seirene har kommet hjemme på Old Trafford. Samtidig har United slått lag som normalt sliter mot topplag: Cardiff, Huddersfield og Bournemouth.

Nå venter Rafael Benitez' mannskap på motsatt banehalvdel, og Solskjær likte aldri å reise til Newcastle som spiller. Det har ikke endret seg nå som han er manager.

- Vi vil selvfølgelig få tøffere motstand enn dette. Newcastle er et annet nivå fordi det er på bortebane. Jeg likte aldri å spille der, selv om det var en kamp vi gjorde det - 6-2-seieren (i 2003, journ.anm.). Det kommer mer eller mindre til å bli vanskelig og vi må holde nullen. Vi har ikke gjort det til nå og vi vet det er mange ting å jobbe med. Men det er slik vi ønsker å angripe, sier Solskjær, vel vitende om at laget hans har sluppet inn baklengsmål i alle de tre kampene.

Det hører med til historien at Newcastle står med 2-1-7 på St. James' Park i Premier League denne sesongen. De to seirene har kommet mot henholdsvis Watford (1-0) og Bournemouth (2-1).

Likevel vitner 14 baklengsmål om et lag som er gjerrige på hjemmebane. Og når Manchester United kommer på besøk, gir det garantert både spillere og publikum et løft.

Føler seg hjemme

Solskjær peker i intervjuet på at ting ikke alltid går veien på fotballbanen og at tilfeldigheter ofte rår.

- Du får ikke alltid resultatene og poengene du kanskje fortjener og det handler om prestasjoner og det å spille på riktig måte. Så lenge du spiller på riktig måte, hvis du dominerer kamper, vil du som oftest få poeng til slutt. Du kan ikke kontrollere om det blir stang ut eller utenfor og slike ting, sier Solskjær, som mener at andre får bedømme om han gjør en god nok jobb.

- Jeg vet ikke om jeg hører hjemme på dette nivået. Men jeg føler meg hjemme i denne klubben og det er slik det er. Jeg tilbrakte 15 år her og det er bare meg, svarer han på spørsmål om han føler han er god nok til å lede Manchester United og hva jobben betyr for ham.

- Å se alle disse folkene når du går gjennom korridorene her. Det er meg. Jeg føler meg komfortabel i omgivelsene. Det er opp til dere å dømme meg, om jeg har nivået inne, men jeg nyter tiden her hjemme igjen, sier Solskjær videre.

En som iallfall har tro på nordmannen, er Sir Alex Ferguson, som besøkte Manchester Uniteds treningsfelt lørdag.

Manchester United møter Newcastle på bortebane 21.00 i kveld.