Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ærlig talt, dette er flaut

NFLs streikebryter-dommere slaktes etter åpningsrundene.

PRESSET: Denver Broncos-trener John Fox diskuterer med dommerne i mandagens NFL-kamp mot Atlanta Falcons. Reservedommerne som er hentet inn i NFL må tåle krass kritikk. Foto: SCANPIX/EPA/ERIK S. LESSER
PRESSET: Denver Broncos-trener John Fox diskuterer med dommerne i mandagens NFL-kamp mot Atlanta Falcons. Reservedommerne som er hentet inn i NFL må tåle krass kritikk. Foto: SCANPIX/EPA/ERIK S. LESSER Vis mer

NFL settes under kraftig press for å avslutte arbeidskonflikten med dommerne etter at reservedommerne har gjort en dårlig figur så langt.

Det toppet seg i den høyprofilerte mandagskampen mellom Atlanta Falcons og Denver Broncos, der flere avgjørelser ble omgjort på grunnlag av videobevis. Dommernes mange rådslagninger gjorde kampen til en langdryg affære, og de var passive tilskuere til et masseslagsmål.

- Ærlig talt, dette er flaut. Kontrollen over kampen er borte, sa ESPNs kommentator Mike Tirico, mens ekspertkommentator og tidligere NFL-trener Jon Gruden syntes det var «vondt å se på».

Ligaen ble ikke enig med sine dommere om en ny tariffavtale, og gikk dermed til lockout. Arbeidskonflikten har pågått siden juni. For å kunne starte sesongen etter planen hentet ligaen inn dommere fra highschool-, universitets- og halvprofesjonelle serier i amerikansk fotball. I de egentlige dommernes øyne er de streikebrytere.

Ikke overraskende sliter reservedommerne med både tempoet og intensiteten i NFL-kampene, og med de mange spesielle reglene. Etter en åpningsrunde uten store kontroverser klandres dommerne for en rekke feil avgjørelser og generelt dårlig kampledelse i helgen.

- Jeg har aldri før vært i en situasjon hvor jeg fryktet at det kom til å eksplodere ute på banen. Det var veldig nær at det kom helt ut av kontroll, sa Mike Shanahan, som er hovedtrener i Washington Redskins, etter kampen mot St. Louis Rams.

- Dommerne påvirket kampens integritet, sa Baltimore Ravens-quarterback Joe Flacco etter kampen mot Philadelphia Eagles.

Ifølge dommerforeningen har det ikke vært kontakt mellom partene i arbeidskonflikten siden 1. september.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media