TONER NED: Danmarks landslagstrener Morten Olsen synes ikke rasismeproblemet i fotballen skal hausses opp mer.
Foto: SCANPIX/AFP/
TONER NED: Danmarks landslagstrener Morten Olsen synes ikke rasismeproblemet i fotballen skal hausses opp mer. Foto: SCANPIX/AFP/Vis mer

- Ærlig talt, hold opp nå

Rasisme er ikke noe stort problem i fotball, mener Danmark-sjef Olsen.

Danmarks landslagstrener, Morten Olsen, mener rasisme ikke er noe vesentlig problem på fotballbanen.

Det sies mye stygt på en fotballbane, men ikke i den grad at det bekymrer landslagssjefen.

- Fotball handler om «survival of the fittest», det handler om å vinne fotballkamper på alle måter. Selvsagt skal det være fair play, men man kan ikke i kampens hete løpe rundt og gi hverandre klapp på skulderen hele tiden. Naturligvis blir det sagt noen ord innimellom. Mer naiv skal man ikke være, sier Morten Olsen til B.T.

Ifølge Olsen blir mange spilleres personlighet forandret når de snører på seg fotballskoene til kamp.

- Fotballspillere er ikke bare fine gutter på banen. Mange oppfører seg eksemplarisk utenfor banen, men blir helt motsatt når det er kamp. Derfor blir det sagt saker og ting på banen.

Olsen synes ikke problemet skal hausses opp mer.

- Ærlig talt, hold opp nå! Kan det være riktig at man hele tiden skal løpe rundt og passe på? Vi er bare mennesker og kan feile. Å si noe rasistisk er å feile. Jeg godkjenner det ikke, men problemet er altså ikke verre enn det, sier han.

Morten Olsen mener det største problemet med utøvelse av rasisme ligger blant små grupper med supportere.

FIFA-president Sepp Blatter har fått hard kritikk etter at han i et intervju med CNN hevdet at det ikke fantes rasisme på fotballbanen og at spillerne burde nøye seg med å ta hverandre i hånden hvis en har brukt rasistiske skjellsord.

(NTB)