HVORDAN VAR DET NÅ IGJEN: Er nivået i Eliteserien bra nok for landslaget? Eller har Lars Lagerbäck rett når han sier det er for dårlig. Rosenborg-trener Eirik Hornelands svar på problematikken som vil blusse opp igjen i neste uke, er et diplomatisk tja. Foto: Terje Pedersen NTB/Scanpix
HVORDAN VAR DET NÅ IGJEN: Er nivået i Eliteserien bra nok for landslaget? Eller har Lars Lagerbäck rett når han sier det er for dårlig. Rosenborg-trener Eirik Hornelands svar på problematikken som vil blusse opp igjen i neste uke, er et diplomatisk tja. Foto: Terje Pedersen NTB/Scanpix Vis mer

Champions League playoff- Dinamo Zagreb-Rosenborg

Ærlighet og diplomati er en vanskelig kombinasjon

Lars Lagerbäck mener nivået i Eliteserien er for dårlig til at han skal bruke tid på å sjekke ut potensielle landslagsspillere. Eirik Horneland er litt enig. Og litt uenig.

Publisert

ZAGREB (Dagbladet): Rosenborg er det eneste laget i Eliteserien som har spillere i den norske landslagstroppen. To av dem – André Hansen og Tore Reginiussen – er reserver.

Den tredje – Birger Meling – har gtt fram og tilbake mellom venstrebacken og benken.

For landslagstrener Lars Lagerbäck er det lite å lure på. Han mener nivået i Norge er for svakt til å skape konkurransedyktige spillere på landslagsnivå. Spiller du ikke ute, spiller du ikke for Norge.

Så enkelt er det.

Nesten så enkelt.

Valgomat-treneren

Eirik Horneland og Rosenborg er to kamper unna denne høstens gruppespill i Champions League. Det handler om dem eller Dinamo Zagreb. Nivået som har gitt Rosenborg muligheten er mye bedre enn hverdagen i Norge.

Flere av Rosenborg-spillerne har levert gode internasjonale prestasjoner.

Konfrontert med Lars Lagerbäcks syn på norsk toppfotball høres Eirik Horneland mest ut som en valgomat der han prøver å konkretisere et svar rundt svenskens definisjon av nivået i Eliteserien. Enig, litt enig, litt uenig, uenig – det er en vanskelig øvelse å være en ærlig diplomat. Så når Eirik Horneland endelig er ferdig med å dra på det, er tja det svaret han har.

Det betyr at Rosenborg-treneren er litt enig med Norges landslagstrener, at det ikke er noen vts å bruke tid på eliteseriekamper fordi nivået er for dårlig.

Og litt uenig.

Konradsen for Norge

Rosenborgs kamper i Europa har brakt Anders Konradsen inn i landslagsdiskusjonen før det kommende uttaket til kampene mot Malta (H) og Sverige (B) i september. Det er forståelig. Konradsen som Alexander Søderlund, som endelig har funnet formen på topp i Eirik Hornelands lag, er de to viktigste årsakene til at Rosenborg i kveld spiller den første av to playoffkamper til Champions League, borte mot Dinamo Zagreb.

En tredje spiller i landslagskategorien er Moldes Magnus Wolff Eikrem.

Mange, deriblant Danmarks landslagstrener Åge Hareide, mener Moldes-spilleren burde være en selvfølge i den norske troppen.

Lagerbäcks privilegium

Om Anders Konradsens landslagskandidatur sier Eirik Horneland følgende:

-Jeg er veldig glad for den jobben Anders (Konradsen) gjør for oss. Han spiller sin beste fotball om dagen. Men det er helt og holdent Lars Lagerbäcks privilegium å ta ut landslaget.

– Det vil jeg ikke blande meg opp i.

Og det er da, på Dagbladets spørsmål om nivået i Eliteserien er bra nok for landslaget, Eirik Horneland blir en valgomat:

– Eeeeeh, jaaa, tja, tja, tja – tjaa. Jeg er litt usikker på hva jeg skal svare på det. Men, jeg synes Rosenborg har gjort gode kamper i Europa, og jeg synes Molde og Haugesund har gjort gode kamper i Europa. Og så er det spillere i Eliteserien som klarer å hevde seg i disse kampene. Birger Meling, Tore Reginiussen og André Hansen som er landslagsspillere fra oss.

– Jeg synes de har levert både i Eliteserien og i Europa.

– Når du sier tja, betyr det at du er litt enig med Lars Lagerbäck i at Eliteserien er for dårlig?

– Jeg er ofte enig med Lars Lagerbäck. Han er en klok mann.

– Men når det gjelder nivået i Eliteserien?

– Det er kamper i Eliteserien som holder et meget høyt i nivå. Og så er det kamper som holder et for lavt nivå. Og det er nok det han sikter til, sier Eirik Horneland.

– Tenker jeg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer