Champions League playoff- Dinamo Zagreb-Rosenborg

Ærlighet og diplomati er en vanskelig kombinasjon

Lars Lagerbäck mener nivået i Eliteserien er for dårlig til at han skal bruke tid på å sjekke ut potensielle landslagsspillere. Eirik Horneland er litt enig. Og litt uenig.

HVORDAN VAR DET NÅ IGJEN: Er nivået i Eliteserien bra nok for landslaget? Eller har Lars Lagerbäck rett når han sier det er for dårlig. Rosenborg-trener Eirik Hornelands svar på problematikken som vil blusse opp igjen i neste uke, er et diplomatisk tja. Foto: Terje Pedersen NTB/Scanpix
HVORDAN VAR DET NÅ IGJEN: Er nivået i Eliteserien bra nok for landslaget? Eller har Lars Lagerbäck rett når han sier det er for dårlig. Rosenborg-trener Eirik Hornelands svar på problematikken som vil blusse opp igjen i neste uke, er et diplomatisk tja. Foto: Terje Pedersen NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Følg Dinamo Zagreb - Rosenborg kl. 21.00 på Viasat 4 eller i Dagbladets livestudio

ZAGREB (Dagbladet): Rosenborg er det eneste laget i Eliteserien som har spillere i den norske landslagstroppen. To av dem – André Hansen og Tore Reginiussen – er reserver.

Den tredje – Birger Meling – har gtt fram og tilbake mellom venstrebacken og benken.

For landslagstrener Lars Lagerbäck er det lite å lure på. Han mener nivået i Norge er for svakt til å skape konkurransedyktige spillere på landslagsnivå. Spiller du ikke ute, spiller du ikke for Norge.

Så enkelt er det.

Nesten så enkelt.

Valgomat-treneren

Eirik Horneland og Rosenborg er to kamper unna denne høstens gruppespill i Champions League. Det handler om dem eller Dinamo Zagreb. Nivået som har gitt Rosenborg muligheten er mye bedre enn hverdagen i Norge.

Flere av Rosenborg-spillerne har levert gode internasjonale prestasjoner.

Konfrontert med Lars Lagerbäcks syn på norsk toppfotball høres Eirik Horneland mest ut som en valgomat der han prøver å konkretisere et svar rundt svenskens definisjon av nivået i Eliteserien. Enig, litt enig, litt uenig, uenig – det er en vanskelig øvelse å være en ærlig diplomat. Så når Eirik Horneland endelig er ferdig med å dra på det, er tja det svaret han har.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer