Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ærligheten ødelegger for England

Men Terry liker ikke at utlendingene kaster seg.

ENGELSK MENTALITET: John Terry mener den engelske mentaliteten gjør at de ikke kaster seg for å få straffe. Foto: AFP
ENGELSK MENTALITET: John Terry mener den engelske mentaliteten gjør at de ikke kaster seg for å få straffe. Foto: AFP Vis mer

(Dagbladet.no) Arsenals avansement til Champions League har fått et etterspill langt utover det vanlige, som følge av straffesparket Eduardo skaffet rødtrøyene.

Uefa har utestengt ham i to kamper for filming, og debatten raser i England.

I forkant av dagens treningskamp mot Slovenia, har også de engelske landslagsspillerne blitt dratt inn i diskusjonen.

- Jeg kan snakke om de engelske gutta og jeg mener dette (skuespill) er noe vi ikke gjør. Vi er for ærlige og i Premier League ser du at de engelske spillerne forsøker å holde seg på beina selv om de får seg et spark, sier Terry ifølge The Guardian.

Kostbar ærlighet
Midtstopperen mener denne ærligheten også har sin pris - og at de faktisk kan tape resultatmessig på å ikke utnytte at dommerne ikke kan se alt.

- Jeg tror ærligheten går mot oss noen ganger. Jeg mener at vi som nasjon noen ganger er for ærlige.

Utenlandske spillere har kommet inn og beriket Premier League på mange måter, men Terry mener at mange av dem faller for lett - noe han som forsvarsspiller har lite til overs for.

- Den utenlandske mentaliteten er at du går i bakken så fort det er snakk om en berøring. Det gjelder ikke alle utlendingene, men du vet hvem de er, sier han ifølge The Times.

STRAFFE: Eduardo er utestengt i to Champions League-kamper etter at han falt veldig lett i denne duellen med Artur Boruc. Foto: REUTERS
STRAFFE: Eduardo er utestengt i to Champions League-kamper etter at han falt veldig lett i denne duellen med Artur Boruc. Foto: REUTERS Vis mer

Selv om Terry ikke vil navngi noen spillere, legger han ikke skjul på at han synes Eduardos straffespark var av den svært billige sorten.

- Jeg mener det var skuespill, det kan alle se. Det er synd, for Arsenal er et kvalitetslag og jeg tror ikke de har lyst til å bli framstilt sånn.

Måtte tilpasse seg
Chelsea-kapteinen er imot filming, men han mener samtidig at spillerne er nødt til å «utnytte systemet» og ikke stå på beina for enhver pris.

- Da Chelsea først begynte å spille i Europa, ble vi nødt til å tilpasse oss. Hvis det er frispark eller en berøring når du er alene gjennom mot mål, da går du ned, sier Terry.

Det er imidlertid ikke bare utlendingene som har blitt beskyld for filming i seriestarten. Også Wayne Rooney fikk medfart for måten han gikk i bakken på mot Arsenal forrige helg. Manchester United-spissen tilbakeviser derimot alle påstander om at han kastet seg.

- Alle som ser meg spille vet at jeg er en ærlig spiller og hvis dommeren blåser straffe er det ikke noe du kan gjøre, sier Rooney ifølge BBC.

Han føler ikke at det har blitt mer filming i Premier League de siste åra.

- Dette er noe som har vært en del av sporten i årevis. Antageligvis er det dekningen og alle kameraene rundt på stadion, som gjør at det blir mer fokus på det nå - men det har ikke blitt verre.

- IKKE MER FILMING: Wayne Rooney tilbakeviser at han filmet til seg et straffespark mot Arsenal. Han synes heller ikke det er mer filming i England nå enn tidligere. Foto: REUTERS
- IKKE MER FILMING: Wayne Rooney tilbakeviser at han filmet til seg et straffespark mot Arsenal. Han synes heller ikke det er mer filming i England nå enn tidligere. Foto: REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling