Æsj, kræsj!

5 minutter etter at vinneren av Oslo Racing Festival kjørte i mål, ble skistjernen Thomas Alsgaard fraktet i mål av veibergingsbilen fra Viking. Tydelig oppgitt konstaterte han at bilen hadde fått skader for tusenvis av kroner. - Kjedelig å kjøre ut, sier Thomas Alsgaard om racingdebuten.

Det var i tredje runde at Thomas fikk problemer. I en venstresving like etter hovedtribunen bremset bilen foran litt for seint da Thomas prøvde å skifte spor.

- Føreren sendte meg rett i betongen. Kjedelig, særlig når det er snakk om de siste plassene, sier Thomas, som lå på en 14. plass da han kjørte ut. Bilen foran, med riksadvokat Tor-Aksel Buschs' fetter, Aksel-Erik Busch, bak rattet fikk innersvingen og styrte Thomas i betongen.

- Det er verre å dette på tremila, sier Alsgaard, som ikke klarte å legge skjul på at han var både sint og skuffet.

Ikke fornøyd

Rutinerte Aksel-Erik Busch derimot sier at Thomas må lære seg at dette er en del av gamet.

- Jeg var opptatt av å ikke slippe noen forbi meg, og når jeg har innersporet er det jeg som styrer svingen, sier Busch, som syntes det var artig å knive med skikongen på racingbanen.

- Fightet bra

- Thomas og jeg fightet bra i to runder. Synd at det endte slik, men det er definitivt en del av sporten, sier Busch. Alsgaard er av en annen mening.

- Ja, jeg synes det er unødvendig. Det er ikke sport i det hele tatt. Men nå skal det vel sies at jeg liker best å kjøre mitt eget løp, sier Alsgaard til Dagbladet.

- Så du liker ikke fellesstart?

- Tja, du kan vel kanskje si det slik. Det hadde vært morsommere om alle hadde konsentrert seg om å kjøre fortest mulig, slik som vi gjør på ski, sier Thomas.

Teamet til Alsgaard var langt fra fornøyd da bergingsbilen stoppet opp foran bussen. Ødelagt hjuloppheng og drivaksel betyr nattarbeid. Men bilen skal være ferdig til dagens løp.

- Jeg får en ny sjanse, og den skal jeg ikke tulle bort. Da skal jeg holde meg på banen, sier Alsgaard.

I teltet var det likevel god stemning. Alsgaards klubbkamerat, Thomas Faraas (20) stakk nemlig av med den gjeveste prisen.

- Hadde jeg ikke slått Thomas, hadde jeg vært veldig skuffa, sier Faraas som til vanlig konkurrerer med en VW Beetle i Tyskland.

HJEM I BERGINGSBIL: Racingdebuten til Thomas Alsgaard ble ikke som forventet. Han likte ikke å bli kjørt til mål av mannskaper fra Viking.