Afrikamesterskapet i fotball i 2023 vil bli flyttet fra januar til juni fordi VM-sluttspillet året før spilles i november og desember. I år ble mesterskapet vunnet av Elfenbenskysten. Foto: EPA / BARRY ALDWORTH / NTB Scanpix
Afrikamesterskapet i fotball i 2023 vil bli flyttet fra januar til juni fordi VM-sluttspillet året før spilles i november og desember. I år ble mesterskapet vunnet av Elfenbenskysten. Foto: EPA / BARRY ALDWORTH / NTB ScanpixVis mer

Afrikamesterskapet flyttes fra vinteren til sommeren

På grunn av VM i Qatar.

Afrikamesterskapet i fotball i 2023 vil bli flyttet fra januar til juni fordi VM-sluttspillet året før spilles i november og desember.

Det opplyste FIFAs generalsekretær Jerome Valcke onsdag.

- Afrika har vært hyggelig nok til å gå med på ikke å avvikle sitt mesterskap i januar 2023. Sluttspillet vil bli utsatt til juni for å unngå at afrikanske spillere må frigis til VM og bare to uker senere igjen til afrikamesterskapet, sa han.

Guinea skal være vertsnasjon for mesterskapet i 2023.

En arbeidsgruppe oppnevnt av FIFA anbefalte tirsdag at VM-sluttspillet i Qatar i 2022 skal avvikles på slutten av året. Det ventes at FIFA-styret vil følge anbefalingen og vedta datoene for sluttspillet på sitt møte i Zürich 19. og 20. mars.

VM-sluttspillet skal kortes inn fra 32 til 28 dager, og finalen foreslås spilt 23. desember.

FIFA har bestemt at kontinentcupen i 2021 ikke skal spilles i Qatar som et prøvearrangement for VM-sluttspillet, slik det har vært vanlig å gjøre året før VM. I stedet skal turneringen spilles i et annet asiatisk land.

(NTB)