Afrikamesterskapet spisser seg til

Semifinaler på tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Afrikamesterskapet i fotball er i ferd med å spisse seg til for alvor. I semifinalene gjenstår fire landslag med svært forskjellige utgangspunkt.

For to av lagene, Nigeria og Senegal, vil seier innebære en oppreisning etter at de ikke maktet å kvalifisere seg for sommerens fotball-VM i Tyskland.

- Trenger flaks

For Nigerias del kunne det i tillegg blitt bråstopp i Afrikamesterskapet, men etter litt flaks mot Tunisia i kvarten, er de klare for semien.

- Noen ganger trenger du at marginene er på din side, påpeker den nigerianske forsvareren Augustine Eguavoen overfor Det internasjonale fotballforbundets hjemmesider hjemmesider.

Vertslandet Egypt er heller ikke VM-kvalifisert. Men hvis de slår til med seier i Afrikamesterskapet på hjemmebane, vil det gi landet et skikkelig løft som fotballnasjon.

- Vil bevise

Elfenbenskysten er det eneste av semifinalelagene som skal til fotball-VM i Tyskland, og for dem vil afrikansk triumf sørge for styrket selvtillit før de skal prøve seg mot resten av verden.

- Vi vil bevise at vi hører hjemme i verdensmesterskapet, sier Elfenbenskystens trener, Henri Michel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer