Afrikamesterskapet spisser seg til

Semifinaler på tirsdag.

(Dagbladet.no): Afrikamesterskapet i fotball er i ferd med å spisse seg til for alvor. I semifinalene gjenstår fire landslag med svært forskjellige utgangspunkt.


For to av lagene, Nigeria og Senegal, vil seier innebære en oppreisning etter at de ikke maktet å kvalifisere seg for sommerens fotball-VM i Tyskland.

- Trenger flaks

For Nigerias del kunne det i tillegg blitt bråstopp i Afrikamesterskapet, men etter litt flaks mot Tunisia i kvarten, er de klare for semien.

- Noen ganger trenger du at marginene er på din side, påpeker den nigerianske forsvareren Augustine Eguavoen overfor Det internasjonale fotballforbundets hjemmesider hjemmesider.


Vertslandet Egypt er heller ikke VM-kvalifisert. Men hvis de slår til med seier i Afrikamesterskapet på hjemmebane, vil det gi landet et skikkelig løft som fotballnasjon.

- Vil bevise

Elfenbenskysten er det eneste av semifinalelagene som skal til fotball-VM i Tyskland, og for dem vil afrikansk triumf sørge for styrket selvtillit før de skal prøve seg mot resten av verden.

FARGERIKT: Fire lag, deriblant Senegal, gjenstår i Afrikamesterskapet. Foto: Radu Sigheti/Reuters/Scanpix
FARGERIKT: Fire lag, deriblant Senegal, gjenstår i Afrikamesterskapet. Foto: Radu Sigheti/Reuters/Scanpix Vis mer

- Vi vil bevise at vi hører hjemme i verdensmesterskapet, sier Elfenbenskystens trener, Henri Michel.

Denne sjansen får ikke de øvrige VM-kvalifiserte landene fra Afrika - Angola, Ghana, Togo og Tunisia - som alle er utslått etter tur.

•Hvilket landslag er best i Afrika?

KJENT FJES: John Obi Mikel sammen med landsmannen Obafemi Martins (t.h.).
I EGYPT: Senegal-trener Abdoulaye Saar instruerer spillerne sine foran Sfinx-kopien på stadion i Kairo.