Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Afrikaneren som kan løpe til i morgen

Arnaud (20) er Branns hotellgjest.

(Dagbladet.no): Hvis du følger Brann-treningene, og ser en ung kameruner som stadig bringes til og fra Bergen sentrum. Da har du fått øye på Arnaud Monkam.

20-åringen kom til Brann seint i fjor høst, og er talentet Brann-trener Mons Ivar Mjelde trekker fram i årets stall.

Monkam forstår ikke trenerens pene ord. Han snakker bare fransk og bor på hotell fram til han får egen leilighet. Uten mobiltelefon, for han har ennå ikke blitt tildelt personnummeret som skal til for å tegne et abonnement.

- Jeg er 20 år og spiller sentralt på midtbanen, sier Monkam til Dagbladet.no på telefon fra hotellrommet.

- Hva er dine ambisjoner?

- Nå er det Brann, jeg skal være her lenge. Vi får se etter det.

Dagbladet.nos manglende franskkunnskaper sørget for at intervjuet ikke ble fyldigere. Monkams tolk, som følger ham store deler av døgnet, var for en gangs skyld ikke tilgjengelig.

- Vi stiller opp og har folk som hjelper ham. Vi følger han opp hver dag. Han kommer fra en annen kultur, sier Brann-oppmann Raymond Sanden.

Det er oppmannen som blant annet sørger for transport til og fra hotell. På banen må han klare seg selv, og Brann-leder Per-Ove Ludvigsen er strålende fornøyd med unggutten så langt.

- Arnaud har vært eksemplarisk. Han er alltid i godt humør og er lærevillig. Det er ikke alle folk som kommer hit vi har samme erfaring med, sier Ludvigsen til Dagbladet.no.

Branns speidere oppdaget gutten i en turnering i Afrika, og valgte å satse på Kadji Sport Academy-talentet da han også overviste på prøvespill over to uker i Bergen.

- Han har spilleforståelse. Og selv om han er liten så har han en stor maskin. Han kan løpe til i morgen. Det blir spennende å se hvordan han takler overgangen til norsk fotball, sier Ludvigsen.

Muligens kan Brann-fansen få se det selv i Fredrikstad i kveld. Monkam kan få sin debut, han er blant de 18 spillerne Mjelde har tatt ut i troppen.
 

TAR SERIEN MED STORM? Arnaud Monkam er kanskje Branns mest spennende talent.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling