Afrikanerne skal skyte RBK til gruppespillet

Historisk angrepstrio.

• Direkte klokka 20.45: Rosenborg - Tampere

(Dagbladet.no) Rosenborg er bare 90 minutter unna å kvalifisere seg til Champions League for 11. gang. Og med 3-0 å gå på fra bortemøtet skal det jo egentlig være en formalitet.

Men fotballag har gått på stygge smeller før.

Det vet trønderne.

- Dette er en Champions League-kvalik. Tampere slo ut Levski Sofia, og bulgarerne spilte Champions League i fjor. Dette er et godt fotballag. Vi hadde marginene med oss der borte, og hvis vi ikke er skjerpet kan det gå andre veien i kveld, sier Roar Strand til RBK-TV.

Historisk

For første gang i historien stiller Rosenborg med en helafrikansk angrepstrio. Steffen Iversen er skadefri, men han starter på benken på grunn av manglende treningsgrunnlag.

Dermed er det herrene Didier Konan, Yssouf Koné og Abdou Razack Traore - alle fra Elfenbenskysten - som skal skyte trønderne til Champions League.

TENT TRIO: Abdou Razack Traore, Didier Konan og Yssouf Koné starter på topp for Rosenborg i kveld. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
TENT TRIO: Abdou Razack Traore, Didier Konan og Yssouf Koné starter på topp for Rosenborg i kveld. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Rosenborgs tv-kanal samlet afrikanerne i forkant av kveldens kamp, og de er klare for ansvaret og oppgaven.

- Dette er en veldig viktig kamp og jeg håper det går bra så vi går videre, sier Traore.

- Jeg skal gjøre mitt beste og håper på å stå igjen som en vinner, sier Konan.

- Må være på rett plass

I midten av angrepsstrioen spiller Yssouf Koné. Han har vært høstens mann i Rosenborg, etter at han i sommer var på vei bort fra klubben.

Ivorianeren har vært scoringskåt både i serien og i kvalikkampene.

I kveld kan drømmen hans gå i oppfyllelse: Champions League-spill. Og gjerne mot Chelsea, hvor han i så fall vil møte landsmannen Didier Drogba.

- Vi er gode fra første til siste ledd på banen. Kantspillerne våre er i god form, og med Didier og Abdou kan alt skje. Da må jeg bare sørge for å være på rett plass på innleggene, sier Koné.

Afrikanerne skal skyte RBK til gruppespillet

Slik starter RBK: Lars Hirschfeld - Roar Strand, Christer Basma, Miika Koppinen, Mikael Dorsin - Marek Sapara, Vidar Riseth, Alexander Tettey - Didier Konan, Yssouf Koné, Abdou Razack Traore.

MÅLKÅT: Yssouf Koné scorer på bestilling for tida. Her leverer han et mål fra øverste hylle i den første kampen mot Tampere.