Afrikansk lag ønsket Boasson Hagen

- Han virket veldig interessert.

ØNSKET: Mange lag ønsker seg Edvald Boasson Hagens tjenester, deriblant sørafrikanske MTN-Qhubeka. Foto: RS (©TDWSport.com)
ØNSKET: Mange lag ønsker seg Edvald Boasson Hagens tjenester, deriblant sørafrikanske MTN-Qhubeka. Foto: RS (©TDWSport.com)Vis mer

(procycling.no): Det sørafrikanske laget MTN-Qhubeka tok tidligere i sommer kontakt med Edvald Boasson Hagen angående en kontrakt for neste sesong.

- Det er riktig. De tok kontakt med oss og ønsket Edvald inn på en nysatsing, sier Boasson Hagens manager Birger Hungerholdt til procycling.no.

- Edvald fikk et tilbud fra dem som var spennende og greit nok, men konklusjonen er at Edvald hører hjemme på øverste nivå.

Dermed takket Boasson Hagen nei til tilbudet fra det afrikanske laget i sommer.

Nest øverste nivå
MTN-Qhubeka sykler på prokontinentalt nivå, det nest øverste i sykkelsporten. Det betyr at de ikke er garantert plass i de beste sykkelrittene i verden, og de kjørte blant annet ikke årets Tour de France.

Gerald Ciolek er lagets store stjerne, og deres største seier er Milano-Sanremo-triumfen i fjor.

Neste år håper imidlertid laget å ta nye steg, selv om de fortsetter på nest øverste nivå.

Les også: Klassikerstjerne til Astana

Skal forsterke
Ifølge Cyclingnews ønsker laget åtte nye ryttere til laget, hvorav tre av dem skal være etablerte toppryttere.

- Vi ønsker tre toppryttere som kan levere i brosteins- og bakkeklassikerne, sier lagsjef Brian Smith til Cyclingnews.

- Vi ønsker oss ikke toppspurtere eller sammenlagtryttere. Vi ønsker å vinne ritt. Det gir ikke noen mening å komme til et treuksersritt og beskytte en rytter slik at man kommer topp 10 i sammendraget. Vi ønsker å gå for etapper og vi ønsker å skape sykkelritt.

Her ønsket altså laget at Boasson Hagen skulle komme inn. Laget var også i kontakt med nordmannens lagkamerat, Geraint Thomas, men waliseren valgte å fornye kontrakten med Sky.

Edvald tilbake i konkurranse
- Jeg snakket med både Edvald og hans agent, og de virket til å være interessert, men jeg har ikke snakket med Boasson Hagen på tre uker. Jeg fikk inntrykket av at han var veldig interessert, og jeg tror vi kunne gjort en god jobb for ham, men han ønsket å bli værende på WorldTour-nivå.

Les også: Superspurter bytter lag

Hvor Boasson Hagen sykler neste år er ikke bestemt. Hungerholdt er fortsatt i snakk med flere lag angående nordmannens tjenester.

I mellomtiden er Boasson Hagen i gang med oppladningen til Polen rundt, hans første sykkelritt siden han måtte bryte Route du Sud i juni. Det polske etapperittet starter søndag.

- Formen er bra, men vi er spent på løpsformen. Den burde ikke være 100 prosent, men Edvald har tidligere vist at han klarer å trene seg opp i bra form. Det blir spennende, sier Hungerholdt.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!