Afrikansk VM-jubel med huskjøp og fridager

Tre afrikanske land er klare for sin debut i fotball-VM, og begivenhetene feires med blant annet nye hus til spillerne og fridager til folket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Fotball-VM i Tyskland til sommeren blir en turnering fylt av nye fotballfjes. Afrikas fotballstormakter klarer ikke å kvalifisere seg, og vi kommer i stedet til å stifte bekjentskap med spillere fra blant annet Angola og Ghana.

Nasjonal bakrus
Etter at Togo kvalifiserte seg til verdens største fotballbegivenhet for første gang i landets historie lørdag kveld, vedtok president Gnassingbe like godt at den påfølgende mandagen skulle bli erklært nasjonal fridag, ifølge ESPN.


Dermed kunne gulkledde og feststemte fotballfans i hovedstaden Lome og ellers i landet ønske sine helter vel hjem søndag, og fortsette feiringen utover i de små nattestimer.

VM-festen i hus
Presidenten i Elfenbenskysten er ikke mindre lykkelig over landets VM-debut, den ble klar etter en borteseier mot Sudan.


Alle Elfenbenskystens spillere samt hele støtteapparatet fikk tildelt hvert sitt hus av president Laurent Gbagbo i en høytidelig seremoni mandag, melder det danske nettstedet
bold.dk.


Elfenbenskysten har i flere år vært rammet av borgerkrig, og befolkningen håper nå på at suksess i sommerens VM i Tyskland vil bidra til forsoning mellom de ulike grupperingene.


Stjerner mister VM
Afrikas mindre kjente fotballnasjoner ser ut til å overta hegemoniet til Senegal, Nigeria og Kamerun, og blant dem som dermed føyer seg til rekken av stjerner som mister VM, finner vi store navn som Kameruns Samuel Eto\'o og Senegals El Hadji Diouf.

HUSEIER: Chelsea-stjerne Didier Drogba er ikke den som er i størst pengenød. Likevel fikk han i likhet med de andre spillerne på Elfenbenskystens landslag, et nytt hus som belønning for at landet er klare for sitt første VM. Her dekoreres han med en ridderorden av president Laurent Gbagbo i hovedstaden Abidjan. Foto: Reuters/Scanpix
HUSEIER: Chelsea-stjerne Didier Drogba er ikke den som er i størst pengenød. Likevel fikk han i likhet med de andre spillerne på Elfenbenskystens landslag, et nytt hus som belønning for at landet er klare for sitt første VM. Her dekoreres han med en ridderorden av president Laurent Gbagbo i hovedstaden Abidjan. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
GUL JUBEL: I Togos hovedstad Lome feirer gulkledde supportere at landets fotballhelter er klare for sin VM-debut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer