Afrikanske FFK-spillere eies av Charlton

Morgan nekter for likhet med Mikel-saken.

Den engelske eliteserieklubben Charlton har eierinteresser i Fredrikstads ivorianske duo, skriver Aftenposten.

18-åringene Konan Sege Kouadio og Ismael Beko Fofana skrev under treårskontrakter med Fredrikstad i november i fjor, men Charlton har eierinteresser i spillerne gjennom sitt samarbeid med spillernes afrikanske klubb, ASEC Abidjan.

- Vi ønsker at disse to gutta skal ha det bra, og forventer ikke å tjene mye penger på dem. Vi håper at vi kan ha to veldig gode fotballspillere hos oss i tre år, sier FFK-direktør Morgan Andersen til Aftenposten.

- Vi skulle gjerne ha kjøpt dem direkte fra ASEC, og det var også målet vårt. Men da vi forsto at Charlton hadde en eierinteresse, var vi nødt til å ta hensyn til det. Vi kunne ha seg nei til hele avtalen da, men ønsker det beste for gutta, fortsetter Andersen.

Når Aftenposten antyder en likhet med Mikel-saken, tenner FFK-direktøren.

- Det skulle ikke forundre meg om du drar den slutningen, men om du gjør det, så gjør du det bare for å være jæv... TV 2 har vært med oss hele veien, og skal lage en dokumentar om dette som vil bli sendt før seriestart. Da vil du få se, sier han.

Ifølge avisa er det Charlton som har betalt for spillerne. De bestemmer også om de to skal selges, prisen og sitter igjen med det meste av det eventuelle overskuddet ved et salg. Klubben kan også kreve å hente spillerne til The Valley.

- Dette høres så diffust at jeg ikke har lyst til å si noe om det. Det kan bli en sak for det internasjonale fotballforbundet (FIFA), sier fagsjef for lov og reglement i Norges Fotballforbund, Thor Grønnerud.

GLEMTE Å OPPLYSTE: Fredrikstad «glemte» å opplyse at Charlton eide de to ivorianerne Konan Serge og Ismael Beko Fofana da de ble presentert som nye FFK-spillere i november. - De har imponert på trening, og har skrevet kontrakt ut 2009, uttalte en fornøyd Morgan Andersen. Foto: Jon Terje H. Hansen
GLEMTE Å OPPLYSTE: Fredrikstad «glemte» å opplyse at Charlton eide de to ivorianerne Konan Serge og Ismael Beko Fofana da de ble presentert som nye FFK-spillere i november. - De har imponert på trening, og har skrevet kontrakt ut 2009, uttalte en fornøyd Morgan Andersen. Foto: Jon Terje H. Hansen Vis mer

(NTB)