<strong>EN MANN MED MIDLER:</strong> Aliko Dangote er Afrikas rikeste mann. Han er veldig interessert i å kjøpe Arsenal.Foto: REUTERS/Afolabi Sotunde / NTB Scanpix
EN MANN MED MIDLER: Aliko Dangote er Afrikas rikeste mann. Han er veldig interessert i å kjøpe Arsenal.Foto: REUTERS/Afolabi Sotunde / NTB Scanpix Vis mer

Afrikas rikeste mann håper han kan kjøpe Arsenal

- Klubben trenger en ny retning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For fem år siden forsøkte Afrikas rikeste mann, nigerianeren Aliko Dangote, å kjøpe Arsenal. Det gikk ikke gjennom, men Dangote avslører overfor nyhetsbyrået Bloomberg at han fortsatt bærer håpet om en dag å overta London-klubben.

- Jeg håper fortsatt at jeg en dag, til rett pris, kan kjøpe klubben, sa Dangote i et intervju med Bloomberg, skriver den britiske avisa The Independent.

- Det kan hende jeg kjøper den, ikke til en latterlig pris, men til en pris eierne ikke kan si nei til. Jeg vet hva som er strategien min, fortsetter han.

Dyr klubb
For de nåværende eierne av Arsenal har kjempet hardt seg imellom for å komme i de posisjonene de er. Majoritetseieren, amerikaneren Stan Kroenke, kom seirende ut av et oppkjøpsrace med usbekeren Alisjer Usmanov i 2009.

Bare Kroenkes eierandel på rundt 30 prosent i Arsenal er verdsatt til mer enn tre milliarder kroner, men verken han eller Usmanov skal være interessert i å selge.

Dersom Dangote ønsker å kjøpe hele klubben må han legge mer enn ti milliarder på bordet. Og det har han råd til.

Melding til Wenger
Ifølge Forbes er Dangote verdens 67. rikeste mann med en personlig formue på 18 milliarder dollar, altså nesten 140 milliarder kroner etter dagens kurs.

Det gjør ham samtidig nesten tre ganger rikere enn Afrikas nest rikeste mann, Johann Rupert.

Så, hva ville et eventuelt oppkjøp bety for Arsenal, kan man jo spørre seg om. Dangote selv er allerede klar på at Arsene Wengers fredningstid i klubben er over om klubben kommer i nigeriansk eie.

- Wenger må endre stilen sin litt. De trenger en ny retning, er Dangotes melding til franskmannen, skriver Daily Mail.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer