Aftenbladet: Viking vil være tom for penger i slutten av april

Kan måtte selge spillere for å overleve.

Ingen av de to forslagene om aksjeemisjon som skulle gi mynt i en slunken Viking-kasse, ble stemt gjennom av generalforsamlingen tirsdag, skriver Stavanger Aftenblad.

Det ble som ventet dramatikk da generalforsamlingen i Viking ASA ble avholdt tirsdag. Aksjonærene stemte nei til både omdannelse av selskapet og ny aksjeemisjon.

Styrets innstilling om å omdanne til AS, under forutsetning av at flere vedtekter kom på plass, fikk ikke de nødvendige to tredjedelene av stemmene.

Etter voteringen ble den planlagte aksjeemisjonen diskutert. Styret har bedt om å hente inn 25-30 millioner i en kapitalutvidelse for å få bukt med den akutte likviditetskrisen klubben befinner seg i.

I slutten av april vil klubben være tom for penger, skriver Aftenbladet.

Heller ikke dette forslaget fikk to tredjedeler av stemmene. En aksjonærgruppering gjorde som de hadde varslet ved å nekte en emisjon uten at selskapet ble omdannet til et AS.

Etter at alle tre forslagene falt, tok generalforsamlingen en kort pause. Til slutt kom Viking-styret tilbake med tre punkter som de håper vil føre til en løsning. Disse vil imidlertid ikke bli gjennomgått før en ekstraordinær generalforsamling om 14 dager.

Uten en ny aksjeemisjon havner Viking i en svært vanskelig økonomisk situasjon. Hvis de ikke lykkes med å hente inn frisk kapital må styret kutte kraftig i kostnadene. Det kan innebære salg av spillere, oppsigelse av kontrakter og andre kostnadskutt, fastslår Aftenbladet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.