Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

After ski med Bente

En strålende Bente Skari inviterte i går 60 skivenner til fest i Nittedal for å markere at en eventyrlig karriere er over. Og for å feire sitt nye liv.

NITTEDAL (Dagbladet): - Jeg ønsker å si takk for all hjelp til mine nærmeste skivenner. Nå er skikarrieren slutt. Jeg ønsker å vise det med en liten markering. En slik fest trenger ikke å være vemodig og trist. Jeg håper det blir hyggelig, sier Bente Skari.

Landlige omgivelser

30-åringen valgte å markere avslutningen på en lang og suksessfull skikarriere hjemme i Nittedal i familiens firmahus. I landlige omgivelser ankom gjestene festen. Skari håndhilste på alle med et stort smil og hyggelige komplimenter. I god bonderomantisk stil ble middagen tilberedt i hagen. På menyen sto helstekt lam, som ble passet godt på av to kokker, begge pene i tøyet.

Lekre kjoler

Skivenninner som Vibeke Skofterud, Kristin Størmer Steira og Maj Helen Sorkmo var tilstede. Alle i lekre sommerkjoler og stylet hår. Eks-verdensmester Trude Dybendahl Hartz kom sammen med ektemann Ebbe. Sammen venter de barn nummer to om tre måneder. Også viktige støttespillere som far Odd Martinsen, rådgiver Dag Kaas og flere trenere var med på festen.

- Det er morsomt at hun markerer en slik overgang i livet, mener Trude Dybendahl Hartz.

- Det er mange hjelpere som må til. Da er det høflig å gi noe tilbake, sier Odd Martinsen om datteren.

- Kjempegøy

Skijentene tok seg også et avbrekk i treningen for å feire verdens beste skiløper.

- Dette blir kjempegøy, sier Skofterud.

Festen har Bente Skari selv planlagt og organisert. Men like før festen braket løs i går kveld, følte hun ikke at hun hadde full kontroll.

- Det blir dans etter hvert og underholdning. Jo Nesbø skal stå for noe av underholdningen. Så veit jeg at det kommer til å skje noe. Det har Geir fortalt meg. Men jeg vet ikke hva, sier hun, litt spent i stemmen.

Ingen forpliktelser

Bente Skari er vant til å ha full kontroll. I løpet av en lag skikarriere har planlegging og gjennomføring av trening vært hennes viktigste jobb. Hun har også brukt mye tid på å sette seg mål og for det meste har hun nådd dem. Nå er skikarrieren over, og hun nyter livet uten forpliktelser og press.

- Jeg har ingen forpliktelser overfor noen. Jeg gjør stort sett alt og ingenting. Jeg har ikke lyst til å ha noen planer, sier hun.

- Har du noen gang angret på at du sluttet?

- Nei. Det føles helt riktig.

I vår har hun jobbet for familiens firma og tatt på seg noen oppdrag for Olympiatoppen. Ingen av delene ønsker hun å bruke all sin tid til.

- Kunne du ha tenkt deg en jobb innen idrett?

- Ja. Men ikke spesielt innene langrenn. Mer generelt.

Bente Skari tok til sammen 41 verdenscupseirer i løpet av karrieren. Men skidronningen måtte trene hardt over flere år før hun slo igjennom internasjonalt. Nittedalsjenta tok sin første verdenscupseier 26 år gammel.

Tror på arvtakerne

- Tror du landslagsjentene klarer å prester uten deg på laget?

- Jeg håper da det. Det virker som de er godt i gang. Jeg tror de kommer til å gjøre det bra, men jeg tror ikke det blir vunnet 21 verdenscupseirer til neste år. De trenger et par år på seg. På den tida kan det skje mye. De tror på det selv. Det er det viktigste, sier Bente Skari.

RYKENDE GRILL: Bente Skari serverte gjestene helstekt lam på sin egen avslutningsfest i Nittedal i går kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media