Agassi fortsatt sjefen

Andre Agassi (30) gikk til topps i Australian Open i dag. Det var hans tredje seier i den prestisjetunge Gran Slam-turneringen, og den sjetterankede amerikaneren viste ungdommen at han fortsatt er sjefen.

Seieren var Agassis tredje i den prestisjetunge Gran Slam-turneringen. Etter tre klare settseire mot franskmannen Arnaud Clement med 6-4, 6-2, 6-2 var den sjetterankende amerikaneren eldst nok en gang.

- Jeg tror at dette kan bli en fantastisk år for meg, bare jeg spiller kortene mine riktig, sa Agassi etter den suverene finaleseieren på center court'en i Melbourne.

- Formen og selvtilliten min var på topp da jeg kom hit til Australia for å starte turneringen, og etter hvert som dagene gikk følte jeg meg bare bedre og bedre, sa amerikaneren.

Han vant en overbevisende, men også svært ventet seier. Banen i Melbourne passer ham og spillet hans veldig godt, og etter at han hadde rast gjennom de første tre rundene uten å tape et eneste sett, var det Agassi som var mannen å slå. Han ble storfavoritt etter den flotte åpningen han hadde i årets turnering.

Totalt tapte ikke Agassi mer enn tre sett i hele turneringen. Han hadde ingen problemer, bortsett fra i semifinalen mot Pat Rafter. Der fikk han seg et aldri så lite sjokk, men også en vekker.

Australieren ledet 2-1 etter de tre første settene, men klarte ikke å følge opp. Spillet hans ble krampaktig og Agassi kunne gå av banen som vinner etter fem sett. Men seieren satt langt inne for storfavoritten.

I finalen var franskmannen Arnaud Clement ingen målestokk. Han var totalt sjanseløs og ble slått i tre strake sett.

- Det var umulig å slå ham. Jeg har klart det to ganger før, og satset på å spille mitt egen spill i et forsøk på å gjøre det igjen, men i dag var han to-tre klasser bedre enn meg, slo franskmannen fast.

Det var sjuende gang Andre Agassi gikk til topps i en Grand Slam-turnering i tennis, og det vil si at han har skrevet sitt navn inn i historieboka sammen med de beste og mest meritterte tennisproffene. Etter seieren søndag er han kommet i klasse med John McEnroe, (NTB)<7i>

<B>GAMMEL OG GOD ÅRGANG:</B> Andre Agassi viser at han fremdeles kan spille tennis.