Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Agassi sniffet metamfetamin og ble doptatt

Avslører løgner i ny bok.

AVSLØRER: Andre Agassi forteller i sin selvbiografi at han tok dop mens han var aktiv tennisproff. Han ble aldri dømt, på tross av positiv test. Foto: AP/Ann Heisenfelt
AVSLØRER: Andre Agassi forteller i sin selvbiografi at han tok dop mens han var aktiv tennisproff. Han ble aldri dømt, på tross av positiv test. Foto: AP/Ann Heisenfelt Vis mer

||| (Dagbladet.no): André Agassi var tenåringen som slo gjennom med det store håret og de ville klærne på tampen av 80-tallet. Amerikaneren ble fort blant verdens beste, i løpet av karrieren noterte han åtte grand slam-titler inkludert en Wimbledon-triumf.

I boka om sitt liv, «Open: An Autobiography», avslører 39-åringen at han testet positivt for det narkotiske stoffet metamfetamin mens han var aktiv tennisproff i 1997.

The Times trykker i dag et utdrag av boka. Der skriver den tidligere verdenseneren at en grov løgn var det som skulle til for at han unngikk dopingdom og påfølgende offentlige narkotika-skandale.

Ga assistenten skylda
For dop tok han - sammen med sin personlige assistent Slim. Han kom med forslaget om å bli høy, hjemme hos tennisproffen.

- Slim la en liten haug med pulver på stuebordet. Han deler det opp og sniffer det. Han deler det opp mer. Jeg sniffer litt. Jeg lener meg bak i sofaen og tenker på at jeg nå har passert Rubicon, skriver Agassi.

- Jeg angrer litt, og blir overveldet av tristhet. Så kommer det en bølge av eufori som feier vekk alle negative tanker i hodet mitt. Jeg har aldri følt meg så levende, så forhåpningsfull. Jeg har aldri følt en slik energi.

Så kom dopingtesten, han fikk beskjed fra det internasjonale tennisforbundet ATP at han hadde testet positivt.

Han skriver et brev der Slim gis all skyld, assistenten er nå sparket. Agassis forklaring er at hans hjelper var narkoman og blandet dop i mineralvannet hans.

TENNISPARET: Agassi har to barn med Steffi Graf.  Foto: REUTERS/Gary Hershorn
TENNISPARET: Agassi har to barn med Steffi Graf. Foto: REUTERS/Gary Hershorn Vis mer

Det hadde tennisstjernen fått i seg ved et uhell. ATP trodde på Agassi og ingen fikk høre om dopingtesten. Den positive prøven ble glemt.

- Jeg var skamfull, selvfølgelig. Jeg lovte meg selv at denne løgnen var enden på dette, skriver Agassi.

Ifølge det amerikanske ukebladet People forteller Agassi at han brukte narkotika ved en rekke anledninger på slutten av 90-tallet.

- Jeg kan ikke si noe om avhengighet, men mange sier at du har et problem når du bruker stoff som en rømningsvei, sier Agassi i et utdrag publisert på Peoples nettside.

Gadd ikke trene
I boka skriver Agassi at han hadde personlige problemer på den tida han tok dop, ekteskapet med hollywoodstjernen Brooke Shields skrantet. De ble seinere skilt.

På samme tid var han i dårlig tennisform, han trakk seg fra French Open og gadd ikke trene for Wimbledon.

Ifølge The Times er tennisstjernens selvbiografi svært åpen, Agassi forteller blant annet at han i hemmelighet hatet tennis og levde i frykt for sin voldelige far.

Agassi giftet seg på nytt med Steffi Graf, den tyske tennisstjerne i 2001. Paret har to barn og bor i Las Vegas. Amerikanene la opp som tennisproff i 2006, etter å ha spilt inn mer enn 31 millioner dollar bare i premiepenger.

WIMBLEDON-MESTER: Her løfter Agassi pokalen etter finaleseieren i 1994. Foto: AP/Richard Drew
WIMBLEDON-MESTER: Her løfter Agassi pokalen etter finaleseieren i 1994. Foto: AP/Richard Drew Vis mer
EKSEN: Agassi skriver at han tok dop i en periode da han ekteskapet med Brooke Shields skrantet. Foto: AP/Lennox McLendon
EKSEN: Agassi skriver at han tok dop i en periode da han ekteskapet med Brooke Shields skrantet. Foto: AP/Lennox McLendon Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media