Agassi tapte dramatisk semifinale

André Agassi måtte nok en gang gi tapt for australske Patrick Rafter i semifinalen i Wimbledon.

Den andreseedede 31-åringen fra USA måtte dermed se seg slått i en Wimbledon-semifinale mot Rafter for andre år på rad. Fredagens thriller varte i to timer og 59 minutter.

Rafter tapte første sett 2-6, men kom sterkt tilbake og vant 6-3 i det påfølgende. Agassi snudde, og vant tredje settet 6-3, før Rafter utlignet med 6-2 i fjerde. Med 8-6 i femte og avgjørende sett var det tredjeseedede Rafter som kunne juble.

Nærmere enn i fjor

André Agassi var rasende - både på dommeravgjørelser og, ikke minst, egen innsats. Amerikaneren rotet vekk 5-4-ledelse i femte sett.

- Jeg er svært skuffet over at jeg lot sjansen gå fra meg, sier 31-åringen, som fikk advarsel fra dommeren etter å ha sendt fra seg noen kraftsalver.

- Jo nærmere man er seieren, jo vanskeligere er det å akseptere nederlag. I år var jeg enda nærmere enn i fjor, sier Agassi, som likevel er raus nok til å innrømme at han tapte for en bedre motstander.

Pat Rafter var lettet etter å ha kvalifisert seg for sin andre strake Wimbledon-finale. Nå skal han revansjere fjorårets nederlag. Den gang tapte han mot Pete Sampras, men han er allerede slått ut.

Lettet

- Jeg var heldig. André hadde en rekke sjanser til å avgjøre i femte sett, men dette var bare ikke dagen hans, sier den 28-årige australieren.

Rafter har varslet en seks måneder lang pause fra tennisen, men først skal han vinne søndagens finale.

Den blir enten mot hjemmehåpet Tim Henman eller kroaten Goran Ivanisevic. Kampen ble avbrutt fredag kveld på grunn av regn. Da ledet Henman 2-1 i sett, etter at Ivanisevic hadde vunnet 7-5 i det første.

Henman kom tilbake og vant 7-6 og 6-0, og da kampen ble avbrutt i fjerde sett ledet Henman 2-1.

Da først regnet, deretter mørket satte inn i London, ble det bestemt at kampen fortsetter i morgen.

(NTB)