Agassi til semifinalen

Favorittene slår seg videre i Australian Open.

Regjerende mester Andre Agassi og kvinnenes toppseedede Justine Henin-Hardenne sikret tirsdag plasser i semifinalene i Australian Open.

Agassi var på vei til å gjøre kort prosess med Sebastien Grosjean i en av tennisturneringens kvartfinaler da franskmannen måtte melde pass på grunn av lyskestrekk. Da var amerikaneren i føringen 6-2, 2-0.

- Det er ikke noe gøy når det ender sånn, veldig synd for ham, sa Agassi, som nå er ubeseiret i 26 kamper på Melbourne Park. Veteranen vant Grand Slam-turneringen i 1995, 2000, 2001 og 2003, og kan altså ta sin femte tittel.

Først må han imidlertid kjempe seg forbi enten sin toppseedede landsmann Andy Roddick eller russiske Marat Safin i semifinalen.

Også belgiske Justine Henin-Hardenne har semifinaleplassen sikret etter at hun i natt slo Lindsay Davenport, vinneren fra 2000, 7-5, 6-3. Men verdenseneren måtte slite mot den amerikanske jenta i begynnelsen av kampen da hun lå under 0-4.

- Takket være all erfaringen jeg etter hvert har fått klarte jeg å holde meg rolig. Jeg sa til meg selv at jeg måtte glemme 0-4 og bare fokusere på hver eneste ball, sa hun.

Henin-Hardennes seier ble imidlertid overskygget av Amelie Mauresmos tårefylte avskjed. Den fjerdeseedede franske jenta var nødt til å trekke seg fra kvartfinalen mot Fabiola Zuluaga på grunn av ryggsmerter.

- Jeg har fryktelig vondt og har ikke noe annet valg enn å trekke meg, sa en fortvilet Mauresmo.

32.-seedede Zuluaga er dermed i en Grand Slam-semifinale for første gang. Der skal hun bryne seg mot storfavoritten Henin-Hardenne.

(NTB-Reuters)

TRØSTET:</B> Sebastien Grosjean fikk et klapp på skulderen av André Agassi i natt.
TO STRAKE:</B> Justine Henin-Hardenne knuste Lindsey Davenport.