Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Agassi vant dramatisk femsetter

Forlenget karrieren igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tennisveteranen Andre Agassi forlenget karrieren med ytterligere én kamp i natt.

36-åringen legger opp så fort han er ute av US Open. Det kunne fort skjedd i natt mot kyprioten Marcos Baghdatis, som var favoritt etter å ha kommet til finalen i Australian Open og semifinalen i Wimbledon tidligere i år.

Men Agassi storspilte i de to første settene og vant begge med sifrene 6-4.

Tatt av krampe

Tredje sett gikk imidlertid ikke amerikanerens vei, og Baghdatis vant 6-3. Deretter rotet Agassi bort en 4-0-ledelse og tapte fjerde sett 5-7.

Men i femte og avgjørende sett fikk Baghdatis krampe, og Agassi berget i land en 7-5-seier etter å ha gitt bort ett servegame.

Deretter henvendte han seg beveget til publikum på tribunen, som hadde hjulpet ham fram underveis.

- Jeg følte meg så bra i dag, og for en timing for den følelsen. Dette betyr utrolig mye for meg. Alle dere har oppfrisket troen min på menneskenes godhet, og jeg kan ikke få takket dere nok for det, sa Agassi ifølge BBC.

HYLLES: Andre Agassi jubles fram i hver kamp han spiller i US Open i New York. Foto: AP/Scanpix
HYLLES: Andre Agassi jubles fram i hver kamp han spiller i US Open i New York. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Møter Becker

23 000 frammøtte ga Agassi stående applaus før han engang var kommet inn på banen. Under turneringen i New York blir Agassi hyllet som om hver kamp skulle være hans siste - og det kan den jo også være.

Neste motstander heter Becker og er fra Tyskland.

25-åringen Benjamin Becker er imidlertid ikke i slekt med Boris Becker, selv om han har opplevd at publikum roper «Kom igjen, Boris» under kampene hans, skriver Wikipedia.

KRAMPE:</B> Marcos Baghdatis fikk krampe i det avgjørende settet, men ville ikke klage. - Jeg er OK. Jeg ønsker Andre lykke til. Ikke bare for denne kampen, men for hele livet. Han er mer enn en legende, sier han.