Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Agbonlahor var misunnelig på Carews kropp

Derfor trente han i hele sommer.

PUMPA JERN I SOMMER: Gabriel Agbonlahor ville nærme seg fysikken til spisskollegene John Carew og Emile Heskey. Derfor trente han med vekter i hele sommer, og nå høster han belønningen i form av spilletid på topp for Aston Villa. Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
PUMPA JERN I SOMMER: Gabriel Agbonlahor ville nærme seg fysikken til spisskollegene John Carew og Emile Heskey. Derfor trente han med vekter i hele sommer, og nå høster han belønningen i form av spilletid på topp for Aston Villa. Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

||| (Dagbladet.no): Flere ganger denne sesongen har Aston Villa-manager valgt å spille med en ensom spiss, og nesten like mange ganger har han latt Gabriel Agbonlahor fylle den rollen.

For Agbonlahor har forberedt seg godt i sommer. Den lette 22-åringen innså nemlig forrige sesong at han var lei av å bli dyttet unna i duellene, og så til lagkameratene John Carew og Emile Heskey for inspirasjon til å bygge seg opp.

- Jeg har bare ikke lyst til å bli herset med foran der, og jeg liker ikke å bli dyttet lett unna av disse erfarne forsvarerne. Karer som John Carew og Emile Heskey kan ta vare på seg selv på banen. Sånn ville jeg være også, sier «Gabby» ifølge Daily Telegraph.

- Jeg kommer aldri til å bli så stor og sterk som John og Emile, men dette kan bare hjelpe meg som spiss. I de siste kampene har sjefen brukt meg alene på topp, og den nye fysikken har definitivt hjulpet, sier Agbonlahor.

Vil matche Rio og Terry
I sommer har 22-åringen trent, mye og hardt, med vekter. Og kiloene har lagt seg på den ellers atletiske unggutten, som tidligere har bemerket seg mer med sin store hurtighet enn med duellstyrke.

- Jeg tenkte på det forrige sesong, at jeg vil kunne forsvare meg i dueller med typer som Rio Ferdinand og John Terry. Det var ikke under en spesiell kamp, jeg tenkte bare at det var på tide å bli litt større og sterkere, sier Agbonlahor.

Nå gjelder det bare at skrotløftinga ikke går utover kvikkheten.

- Det er selvfølgelig viktig at jeg ikke mister hurtigheten underveis. Det er en balansegang, men jeg mener jeg har truffet perfekt. Manageren vil at jeg skal stoppe nå, så jeg ikke mister farta foran der. Men jeg er sikker på at jeg fortsatt har den, mener spissen.

Carew tilbake i form
Aston Villa møter Birmingham borte i det store lokaloppgjøret i byen i tidlig-kampen på søndag, nå også med en formstigende John Carew til å utfordre Gabriel Agbonlahor i spissrollen.

Etter to sesonger som toppscorer i Aston Villa måtte John Carew se de første rundene av årets Premier League fra sidelinja, og det gikk også rykter om splid mellom ham og manager Martin O' Neill.

Før landskampene mot Island og Makedonia avviste Carew at det fantes noen knute på tråden.

- Det var gode grunner til at jeg sto over de første kampene. Feberen kom akkurat når jeg så vidt var kommet i gang med treninga etter tåinfeksjonen, og satte meg litt tilbake, sa Villa-spissen til Dagbladet.

Tilgjengelig for O'Neill før lokaloppgjøret er også nyervervelsene Richard Dunne (Manchester City) og James Collins (West Ham).

- Det er en stor kamp å debutere i, men dette er to landslagsspillere som vet hva det dreier seg om. Jeg har ingen betenkeligheter med å bruke noen av dem, sier O'Neill til klubbens hjemmesider.

- Richard har spilt i både Manchester- og Liverpool-derbyet, og selv om han bare er 29 har han vært med en stund, sier Villa-manageren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media