Agdestein: - Carlsens omdømme har fått en skikkelig trøkk

Simen Agdestein ønsket et nei til den omstridte bettingavtalen til Norges Sjakkforbund. Det fikk han. Magnus Carlsen, derimot, ønsket det motsatte.

ARGUMENTERTE FOR ET NEI: Simen Agdestein var blant dem som mente at Norges Sjakkforbund burde styre unna en sponsoravtale med bettingselskapet Kindred. Foto: Kristian Ridder-NIelsen/Dagbladet
ARGUMENTERTE FOR ET NEI: Simen Agdestein var blant dem som mente at Norges Sjakkforbund burde styre unna en sponsoravtale med bettingselskapet Kindred. Foto: Kristian Ridder-NIelsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LARVIK (Dagbladet): Verdens desidert beste sjakkspiller, Magnus Carlsen (28), opprettet nylig sjakklubben Offerspill. Dette grepet ville gi stemmer til klubben i voteringen over om Norges Sjakkforbund skulle si ja eller nei til å inngå en sponsoravtale med bettingselskapet Kindred.

Carlsen var nemlig sterkt for at avtalen, som skulle gi forbundet 50 millioner over fem år, skulle vedtas. Slik gikk det imidlertid ikke.

Forslaget ble klart nedstemt under søndagens sjakkongress. Det gledet blant andre Simen Agdestein.

- Begge sider var nok slitne nå. Det var godt å få en avgjørelse. Sjakkspillere lar seg ikke kjøpe, vi er ikke opptatt av penger. Da hadde vi ikke spilt sjakk. Men vi trenger penger. Det var greit med et så massivt flertall, sier Agdestein til pressen etter at resultatet ble klart.

- Skikkelig trøkk

På spørsmål fra NRK om han tror Magnus Carlsens omdømme har fått seg en trøkk etter debatten som i lengre tid har splittet Sjakk-Norge, svarer Agdestein ja.

- Han har nok fått seg en skikkelig trøkk på grunn av Offerspill... Det så ut som han prøvde å kuppe en demokratisk prosess med det grepet, sier Agdestein.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer