Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

AaFK på tabelltopp i OBOS-ligaen

Agdestein med hattrick i Aalesund-seier

Torbjørn Agdestein ble kampens store spiller med sine tre mål da Aalesund beholdt tabelltoppen i 1. divisjon etter 3-2-seier borte mot Åsane.

Pedersen, Terje / NTB scanpix
Pedersen, Terje / NTB scanpix Vis mer

Spissen har dermed seks mål på like mange kamper så langt denne sesongen for et Aalesund-lag som topper tabellen med 19 poeng.

Det var imidlertid vertene som tok ledelsen etter 35 minutter søndag da Dennis Antwi utnyttet en brøler fra Aafk-keeper Andreas Lie.

Keeperen brukte for lang tid med ballen i beina og sendte den til slutt rett til Antwi som kom alene gjennom uten keeper i mål.

Åsanes ghanesiske spiss stoppet ballen på mållinjen, kastet seg på magen før han på arrogant vis stupheadet ballen i mål til 1-0.

Kun fire minutter senere var imidlertid Agdestein på plass. Også han stupheadet ballen i mål, men scoringen kom etter at Holmbert Fridjonsson hadde vunnet en duell. Agdestein kastet seg framover og forlenget ballen i mål fra kloss hold, og på overtid av første omgang var han på plass igjen.

Passivt forsvarsspill av Åsane gjorde at 26-åringen fikk ta ned ballen inne i feltet, og Aalesund-spissen gjorde ingen feil i avslutningsøyeblikket.

Etter 52 minutter var hattricket et faktum da han på ny utnyttet svakt forsvarsspill. Agdestein mottok en stikker fra Kaj Ramsteijn, og satte ballen kontant i mål til 3-1.

Håkon Lorentzen skapte spenning i kampen med sin 2-3-scoring etter 73 minutter, men Åsane maktet aldri å sette inn utligningen.

Laget har dermed fortsatt åtte poeng på åttendeplass, mens Viking på 16 poeng følger nærmest AaFK.

Serietoer Viking maktet ikke å bryte ned Levanger borte. Stavanger-klubben måtte nøye seg med 0-0 i bortemøtet og er med det to poeng bak Agdestein og Aalesund.

Levanger ligger på 14.-plass med fem poeng.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media