Sjakk-VM i New York

Agdestein om dramaet: - Jeg ville gjerne stoppe ham. Men da måtte jeg ha brukt makt

Manageren forteller at Magnus Carlsen har roet seg ned etter gårsdagens utbrudd.

FORLOT PRESSEKONFERANSEN: Regjerende verdensmester Magnus Carlsen kjempet seg gjennom et tøft parti mot den russiske utfordreren Sergej Karjakin, og tapte. - Jeg gidder ikke å sitte her og vente på ham, sa Carlsen om Karjakin. Video: NTB Scanpix Vis mer

(Dagladet) - Dette orker jeg ikke, sa Magnus Carlsen, slo ut med armene og stormet fra podiet på pressekonferansen etter at han tapte gårsdagens åttende parti mot Sergej Karjakin.

Oppførselen fikk flere til å reagere. Blant annet sa NRKs sjakkekspert Torstein Bae:

- Jeg tror Carlsen mister fatningen. Han gjør flere svake trekk og han er skuffet over måten det skjer på. Mot slutten av partiet gjør han det ene dårlige trekket etter det andre. Derfor er han nok forbanna. Men dette ble ikke håndtert på noen god måte.

- Ville stoppe ham

Carlsen risikerer en gigantbot etter opptredenen. Spillerne har kontraktforpliktet at de skal stille opp etter partiene.

Det skriver sjakkforbundet i en pressemelding tirsdag.

Det betyr at nordmannen kan få en bot på opptil en halv million kroner, alt ettersom hvordan mesterskapet ender.

Manager Espen Agdestein var klar over situasjonen, og at at teamet vurderer hva de kan gjøre med situasjonen.

Til Aftenposten sier han følgende om dramaet som utspilte seg da Carlsen gikk av podiet og inn på bakrommet i spillerlokalet:

- Jeg ville gjerne stoppe ham. Men da måtte jeg ha brukt makt, sier Agdestein.

MANAGER: Espen Agdestein. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
MANAGER: Espen Agdestein. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Roet seg ned

Et lite døgn etter opptredenen forteller Agdestein at den regjerende verdensmesteren var oppgitt da han forlot spillerlokalet i går, men at han roet seg kraftig ned på kvelden.

Stemningen i Team Carlsen var til tider munter, sier han til Aftenposten:

- Alle vet at det(som skjedde etter partiet journ.anm.) ikke var helt perfekt. Vi som er nærme forstår hvor viktig dette er for ham. Han er fokusert og inne i sjakkpartiet, alt annet blir borte i det øyeblikket, sier Agdestein til Aftenposten.

Om en eventuell unnskyldning sier manageren:

- Man får eventuelt beklage og sånn etterpå, men det får eventuelt han gjøre. Vi kjefter ikke på ham.

  • Neste parti i oppgjøret er i morgen 20:00 norsk tid.
FORSØKTE Å OVERTALE CARLSEN: Espen Agdestein og FIDE-ansatt Anastazia Karlovich forsøker forgjeves å overtale Magnus Carlsen til å bli etter han gikk av podiet.  Foto: Maria Emelianova
FORSØKTE Å OVERTALE CARLSEN: Espen Agdestein og FIDE-ansatt Anastazia Karlovich forsøker forgjeves å overtale Magnus Carlsen til å bli etter han gikk av podiet.  Foto: Maria Emelianova Vis mer